Milyonlarca sigortasız vatandaşın borcu bir kerede silinecek Mini af Torba Yasa'da

Milyonlarca sigortasız vatandaşın borcu bir kerede silinecek Mini af Torba Yasa'da
Yeni Torba Yasa'ya son anda ilave edilen madde özellikle çalışmayan kesimin sırtından büyük yük kaldıracak. Her ay kesilen o borçlar faizi ile birlikte silinecek.

Hazırlıkları süren Torba Yasa'ya mini af denilebilecek bir madde eklendi. Sigortasız çalışan ya da sigorta güvencesi olmayan milyonlarca kişinin borcu bir kalemde silinecek. İşte mini af maddesinin detayları...

sgk640.jpg

Meclis'e sunulan Torba Yasa'nın ayrıntıları belli olmaya başladı. Torba Yasa'da yer alan bir madde ise vatandaşları biriken borcunu bir kalemde silecek türden.

para1aamakine.jpg

80 maddelik torba yasa teklifi içinde Genel Sağlık Sigortası borçlarına ilişkin de bir madde eklendi. GSS prim borçları birikmiş birçok kişi bu maddenin yasalaşması ile birlikte o borçlardan kurtulacak. Milyonlarca kişinin GSS prim borçlusunun borçlarının silinmesi gündemde.

sgkaa6.jpg

Torba Yasa teklifindeki 54. madde kapsamında kesilen GSS prim borçlarına af gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili madde için torba yasa teklifinde ise şunlar kaydedilmişti:

HER AY 402 TL BORÇ EKLENİYOR

paralar1200.jpg

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş ise konuya ilişkin açıklamasında sigortası olmayan tüm vatandaşların GSS primi olarak her ay hanesinde 402 TL borç kaydedildiğini hatırlatmıştı. Karakaş “Genel Sağlık Sigortası borcu olan, daha önce yeşil kartlı diyebileceğimiz vatandaşlarımız herhangi bir işte çalışmadığından dolayı her ay hanesine 402 TL GSS primi bir de bunun gecikmiş bir şekilde gecikme zammı var." diyerek milyonların sırtındaki borç yükünü anlatmıştı

Son haberlere göre GSS primi borçlarına ilişkin Torba Kanunda sürpriz bir madde eklendi. 1 Ocak 2024 tarihine kadar birikmiş GSS prim borçları, bu borçların faizleri ve gecikme cezalarını devlet almayacak. Yani sadece biriken prim borçları değil artı faizleri de silinecek.

meclisaa.jpg

YAPILMIŞ EN KÖKLÜ DÜZENLEME OLACAK

İsa Karakaş, bu düzenlemenin şimdiye kadar yapılmış en köklü af düzenlemesi olduğuna da dikkat çekerek kapsamı ile ilgili olarak “1 Ocak 2024’e kadar tahakkuk etmiş olan borçların tamamı silinecek. Hem prim tutarı hem de gecikme cezaları tamamen silinecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.