Ünlü oyuncak şirketinin patronu hisselerini sattı 'Yatırımcılar şaşkın'

Ünlü oyuncak şirketinin patronu hisselerini sattı 'Yatırımcılar şaşkın'
Dünyaca ünlü oyuncak şirketi Lego Group'un sahiplerinden Sofie Kirk Kristiansen, şirketteki hisselerinin büyük çoğunluğunu sattı.

Danimarkalı oyuncak devi Lego’nun sahiplerinden biri olan 47 yaşındaki Sofie Kirk Kristiansen, Lego grubun bünyesinde olan ve sürdürülebilir lego üretimi üzerine üretim yapan Kirkbi’de sahip olduğu 4 milyon payının satışını parça başına yaklaşık 230 bin dolar karşılığında gerçekleştirdi. Kristiansen, hisse satışından 930 milyon dolar gelir sağladı.

legoyu-kontrol-eden-sirketin-4-nesil-sahibi-930-milyon-dolarlik-hissesini-satti-vajg.jpg

930 MİLYON DOLAR DOĞA PROJELERİNE HARCANACAK

Şirket tarafından hisse satışına ilişkin yapılan açıklamada gelirlerin bir tür kar payı olarak ödendiğini ve hisselerin Kirkbi tarafından iptal edildiğini açıklandı. Bu işlem ile diğer aile üyelerinin hisselerini arttırdığı anlamına geldiği belirtildi. Şirket, tarafından satışa ilişkin "Bu yılın başlarında Sofie Kirk Kristiansen, zamanının ve kaynaklarının daha büyük bir kısmını bir dizi doğa koruma projesine adamak için diğer hissedarlarla hisselerinin küçük bir kısmını Kirkbi'ye satma konusunda anlaştı" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Kirkbi, Lego'nun yüzde 75'ine ek olarak çeşitli şirketlerde, tahvillerde ve mülklerde hisse sahibidir. Varlıkları, Lego'nun dünya genelinde en büyük oyuncak şirketi olmasının yanı sıra artan kârların etkisiyle yaklaşık 166 milyar Danimarka kronuna ulaştı. Bu yılın başında babaları Kjeld Kirk Kristiansen'in istifasının ardından, Sofie Kirk Kristiansen'in kardeşi Thomas Kirk Kristiansen, Kirkbi'nin başkanlığını üstlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.