Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat 'O hisselere 1 ay yasak getirildi'

Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat 'O hisselere 1 ay yasak  getirildi'
Borsa İstanbul, 5 hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığını açıkladı

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde dört farklı hisse senedi için önceden önlem niteliğinde kararlar alarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

KAP'a yapılan duyuruya göre, ICBC Turkey Bank (ICBCT), Koroplast (KRPLS) ve Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri (PRKAB) hisseleri için 29 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak.

Bununla birlikte, Kristal Kola ve Meşrubat (KRSTL) ile Tureks Turunc Madencilik (MARBL) hisselerinde bir ay boyunca brüt takas tedbiri uygulanacak.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararıyla devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, ICBCT.E, KRPLS.E ve PRKAB.E hisse senetleri 01/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere tabi tutulmayacak.

KRSTL.E ve MARBL.E hisselerinde ise 01/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili hisse senetleri için şu an zaten uygulanan kredili işlem yasağı tedbiri gibi önceden tanımlanmış VBTS tedbirleri, brüt takas tedbiri uygulanan süre boyunca geçerliliğini sürdürecek.

Not: Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan önlemler, hisse senedinin işlem gördüğü pazarın ya da platformun işlem kurallarından ayrı olarak değerlendirilir. Bu sebeple, VBTS tedbirleri, diğer düzenlemeler veya kararlarla belirlenen işlem esaslarından ayrı bir değerlendirme yapılarak uygulanır. Dolayısıyla, VBTS tedbirleri, diğer düzenlemelerin süresinden bağımsız olarak, tedbirin sonuna kadar devam eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.