Ünlü holdingde yeniden dev hisse satışı hareketi

Ünlü holdingde yeniden dev hisse satışı hareketi
Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dalia Garih, kişisel portföyünde yer alan ve borsada işlem görmeyen 4 milyon 350 bin adet hisseyi satışa çıkarmaya karar verdi.

Alarko Holding'de önemli bir hisse satışı yaşanıyor. Şirketin önde gelen ortaklarından Dalia Garih, sahip olduğu 61 milyon 78 bin 8 hissenin 4 milyon 350 bin tanesini satışa çıkarmak üzere adımlar attı.

borsaaa.jpg

Garih, Merkezi Kayıt Kuruluşu’na borsada işlem görmeyen payların satışı için kaydını yaptırdı ve yaptığı KAP açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şahsi portföyümde bulunan ve borsada işlem görmeyen nitelikteki 4.350.000,00 adet Alarko Holding A.Ş. “ALARK” paylarının borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde kayıt sürecine başlanmıştır. Bu işlem ile Alarko Holding’in borsaya açık yapısının geliştirilerek kurumsal yapısının daha da ileriye taşınması, hisse likiditesinin artırılması ve değerin daha geniş kitlelere yayılması sağlanacaktır."

borsaaak.jpg

DAHA ÖNCE DE HİSSE SATIŞI GERÇEKLEŞMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Alarko Holding’in bazı hisselerinde satış gerçekleşmişti. Önce Leyla Alaton, holdingdeki payının bir kısmını satmıştı. 117,40 TL'den 6,14 milyon TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleşmişti.

Alarko Holding A.Ş. (ALARK) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vedat Aksel Alaton da Leyla Alaton’un ardından 6.144.685 TL toplam nominal tutarlı satış işlemini açıklamıştı. KAP'a yapılan açıklamada Vedat Aksel Alaton'un Alarko Holding paylarını 117,40 TL'den satış işlemi gerçekleştirdiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.