Mehmet Şimşek’ten çok konuşulacak kredi hamlesi Yeni dönem için kolları sıvadı

Mehmet Şimşek’ten çok konuşulacak kredi hamlesi Yeni dönem için kolları sıvadı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten çok konuşulacak kredi hamlesi! Yeni dönem için kolları sıvadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek krediye erişimi kolaylaştıracak amacıyla kolları sıvadı. Yen, dönem için düğmeye basan Şimşek, yeni adımı duyurdu:

"Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak" diye konuşan Bakan Şimşek, ihracatı artırmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edileceğinin altını çizdi.

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine erişiminde yeni bir dönemi başlattıklarını belirterek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak." dedi.

Şimşek, yaptığı değerlendirmede, yüksek katma değerli üretim ve ihracatın artırılmasına verdikleri öneme işaret etti.

FİNANSMAN ERİŞİMİ İÇİN YENİ ADIM

Bu dönemde ihracatçıların finansmana erişimini önceliklendirdiklerini aktaran Şimşek, bu amaçla Türk Eximbank'ın sermayesini Temmuz ayında yüzde 49 artırarak 20,6 milyar liraya yükselttiklerini anımsattı.

Şimşek, ihracatçıların Türk Eximbank kredilerine erişiminde yeni bir dönemi başlattıklarını aktarırken, Türk Eximbank'ın ülkenin ihracat odaklı büyüme hedefine hizmet etmek amacıyla başlattığı, uluslararası en iyi uygulamalar doğrultusunda hazırlanan stratejik dönüşüm programında önemli bir adımı daha hayata geçirdiğini söyledi.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

TÜRK EXİMBANK'DAN ÇÖZÜM

Stratejik dönüşüm programında Türk Eximbank'ın ele aldığı ana konulardan birisinin ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştıracak mekanizmaların hayata geçirilmesi olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Türk Eximbank, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansman sorunlarını çözme amacıyla, teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle kredi kullandırılmasını sağlayacak." dedi.

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.