Ünlü görüntü yönetmeni İlker Berke'yi kaybettik

Ünlü görüntü yönetmeni İlker Berke'yi kaybettik
Ferhunde Hanımlar, Mayıs Sıkıntısı gibi birçok başarılı yapıma imza atan görüntü yönetmeni İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti

"Fasülye", "Mayıs Sıkıntısı" ve "Gönül Yarası" başta olmak üzere çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayata gözlerini kapadı.

Belgesel yönetmeni Nejla Demirci, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanun Hükmü belgesel ekibinden görüntü yönetmeni, sevgili dostum, güzel insan İlker Berke'yi kaybettik. Oysa daha dünden cevapsız çağrısı var. O telefona bakamadım… O telefona geri dönemedim." ifadeleriyle Berke'nin vefatını duyurdu.

Hacettepe Üniversitesi'nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan İlker Berke, 150'den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı.

Berke, çok sayıda sinema ve televizyon filminin, kısa filmin, dizinin, belgeselin, tanıtım ve reklam filminin, klip ve kamu spotunun görüntü yönetmenliğini yaptı.

"Yeşil Işık", "Dava", "Fotoğraf", "Ferhunde Hanımlar", "Fasülye", "Mayıs Sıkıntısı" ve "Gönül Yarası", Berke'nin görüntü yönetmenliğini üstlendiği yapımlar arasında.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.