Ünlü ekonomist tarihte görülmemiş rekoru açıkladı ‘Dolar o tarihte yatırımcısını havalara uçuracak’

Ünlü ekonomist tarihte görülmemiş rekoru açıkladı ‘Dolar o tarihte yatırımcısını havalara uçuracak’
Ünlü ekonomist, o yatırım aracına ilişkin tarihte görülmemiş rekorunu açıkladı.

Ünlü ekonomist 'tarihte görülmemiş rekor' diyerek açıkladı. Doların yeni seviyesini canlı yayında duyurdu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla pek çok yatırım araçlarına yöneliyor. Bu noktada dolar da son dönemlerde tercih edilen bir yatırım aracı oldu.

Fakat 2024 yılında doların ne durumda olacağı ise merak konusu oldu. Bazı yatırımcılar ise uzman isimlerin dolar tahminlerini araştırmaya başladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zalyut, dolara ilişkin 2024 tahminini güncelledi. Zalyut, doların tarihi rekor kıracağını belirterek nedenlerini tek tek sıraladı. Doların 50 TL seviyelerine kadar gelebileceğini belirten Zalyut, bu duruma gerekçe olarak da ekonomi, politika ve hukuk alanlarında oluşan birtakım negatif durumları örnek göstermişti.

dolar-2.jpg

“TÜRKİYE’NİN MUAZZAM BİR AÇIĞI VAR”

Zalyut, dolar tarihi rekor kırabileceğini açıkladı. Zalyut, “Şu anda kesinlikle dolar kurunda 50'yi bile aşabiliriz. Çünkü, siz yanlışlarınız da ısrar ederseniz, karşınıza çıkacak kötü gelişmeler de artar.” dedi.

Türkiye'de IMF’siz bir IMF programı olduğunun altını çizen Zalyut, Türkiye’nin muazzam bir açığı olduğunu belirtti. Zalyut, deprem sonrasında kamu harcamaları artmasıyla bütçe de büyük bir açık vererek peşi sıra zamlar geldiğini söyledi. Zalyut, “Bu durum dönecek yabancı sermayeyi etkileyecek. O yabancı sermaye gelmediği zaman da dolar kuru 50’yi aşacak.” ifadelerini kullandı.

evren-devrim-zalyut-manset-2.jpg

“KURDA 50 ÜZERİ HAREKETLER OLACAK”

Ülkeye dolar ve euro sokacak, yüksek teknolojiyi üretecek KOBİ’nin Türkiye’de olmadığını aktaran Zalyut, verilen kredilerin KOBİ’lerde işe yaramadığını da söyledi.

“Faiz artırarak yabancı sermaye gelir kur kontrol altına alınır ve enflasyon düşer” görüşünün iflas etmiş bir anlayış olduğunu belirten Zalyut, “Mehmet Şimşek'in suçu yok. Çünkü ona da destek verilmesi gerekiyor. Bence çaresiz bırakılmış durumdalar. Dolayısıyla bu tablo devam ettiği sürece Türkiye'ye doğrudan yatırım ya da tefeci sermaye bile gelmeyecek. Ne yazık ki kurda 50 üzeri hareketleri gündeme getirecek.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.