Türk lirasında değer kazancı sinyali 'Uluslararası yatırım bankası açıkladı'

Türk lirasında  değer kazancı sinyali 'Uluslararası yatırım bankası açıkladı'
Ekonomik dalgalanmalar devam ederken, yatırımcıların aklındaki sorulardan biri de Türk lirasının değer kazanıp kazanmayacağı... ABD'li dev bankadan TL tahmini geldi!

Son yıllarda ekonomi piyasasının hareketliliği bir türlü durulmuyor bu sebeple genel olarak yatırımcılar uzmanların yaptığı açıklamalarla birlikte en güvenilir yatırım aracı olarak altını tercih etmeye devam ediyor.Vatandaşlar piyasadaki dalgalanmaların en çok Türk lirasını etkilemesinden şikayet ediyor ancak ABD'li dev yatırım bankasından iç ferahlatır nitelikte bir değerlendirme geldi.

DÜNYA DEVİ BANKADAN TL DEĞERLENDİRMESİ

Goldman Sachs isimli dünya devi bankanın "2024 için 10 CEEMEA sorusu" başlıklı raporunda yer verdiği Türk lirası değerlendirmesinde ''Türk lirası tahminlerden daha mı az değer kaybedecek?" şeklinde yer verilen soruya evet yanıtı verildi. Söz konusu raporda; Eylül ayından bu yana parasal ve finansal koşullarda önemli ölçüde sıkılaşma sağlandığının da altı çiziliyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-03-58-17-f08d5a03.jpg

TÜRK LİRASI DEĞER Mİ KAZANACAK?

TCMB'nin TL'nin en azından bir miktar reel değer kazanması konusunda rahat olduğuna dair sinyaller verdiği belirtilen raporda, bu durum hesaba katıldığında artan döviz girişlerinin ve daralan cari açığın 2024'te TL'deki değer kaybı oranını sınırların içine çekeceği aktarıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.