Uluslararası Af Örgütü'nden 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı

Uluslararası Af Örgütü'nden 'İstanbul Sözleşmesi' çağrısı
Uluslararası Af Örgütü bugün yaptığı yazılı açıklamada, "14 Mayıs yaklaşırken tüm siyasi partiler İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un korunmasını sağlamalıdır!" çağrısını yaptı.

Uluslararası Af Örgütü, "14 Mayıs yaklaşırken tüm siyasi partiler İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un korunmasını sağlamalıdır!" çağrısını yaptı. 

Yapılan yazılı açıklamada, "20 Mart 2021’de gece yarısı Resmî Gazetede yayınlanan bir kararla Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden apar topar çekildi. Çekilme kararından iki yıl sonra 6284 sayılı kanunun kaldırılması seçim pazarlıklarına konu edildi.   Toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için hukuki bir çerçeve sunan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek kadınların ve LGBTİ+’ların başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan haklarını tehlikeye attı ve ayrımcılığı derinleştirdi.  Bunun üzerine bir de 6284 sayılı kanunun kaldırılmasının tartışmaya açılması kadınları, kız çocukları ve LGBTİ+’ları daha da büyük bir risk altına sokacaktır. 14 Mayıs yaklaşırken tüm siyasi partiler İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un korunmasını sağlamalıdır!" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplumsal cinsiyet temelli şiddetle mücadelenin hukuki temellerini zayıflatan, şiddet faillerine ceza almaksızın şiddet uygulayabileceklerine yönelik korkunç mesajlar ileten, kadınların, kız çocukların ve LGBTİ+’ların yaşam hakkı başta olmak üzere temel insan haklarına erişimlerini engelleyen ve ayrımcılığı derinleştiren İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından derhal geri dönülmeli ve 6284 sayılı Kanun korunmalıdır!  İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için bir imza da sen ver, umudu dayanışmayla hep birlikte büyütelim! 14 Mayıs’a kadar verdiğimiz imzalarla haklarımıza sahip çıkıyor ve sesimizi büyütüyoruz. Verdiğimiz her bir imza ila tüm siyasi partilere İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi ve 6284 sayılı kanunun korunması için kararlılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. 14 Mayıs günü geldiğinde ise tüm siyasi partilerin genel başkanlarına verilen her bir imzayı gönderiyoruz. Mücadelemiz burada bitmeyecek biliyoruz, 15 Mayıs’ta görüşmek üzere!" 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.