Türkiye'nin ünlü şirketi halka arz oluyor '75 milyon lot dağıtacak'

Türkiye'nin ünlü şirketi halka arz oluyor '75 milyon lot dağıtacak'
Türkiye’nin en ünlü holdingleri arasında yer alan Sanko Holding’in bünyesinde yer alan Çimko Çimento, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz oluyor.

Borsa İstanbul’da bir şirket daha halka arz olmak için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na başvurdu. Sanko Holding’in bünyesinde yer alan ve çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Çimko Çimento, SPK’ya halka arz başvuru yaparak taslak izahnamesini yayınladı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Çimko Çimento’nun halka arzında toplam 75.789.472 lot satışa sunulacak. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı yüzde 20 olarak belirtirken halka arz fiyatı SPK onaylı taslak izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

ÇİMKO ÇİMENTO HAKKINDA

Sanko Holding bünyesinde yer alan Çimko'nun serüveni, 1995 yılında Adıyaman Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle başladı. Bugün, sektörde öncü bir konuma ulaşmış olan Çimko, Narlı, Adıyaman ve Bartın'da bulunan üç entegre çimento fabrikası, bir öğütme tesisi, Gaziantep ve Kilis'te iki paketleme tesisi ve 13 ilde toplam 35'ten fazla hazır beton tesisiyle faaliyet göstermektedir. 2000'den fazla çalışanı ile ülkemize değer katmayı hedefleyen Çimko, yılda yaklaşık 9,4 milyon ton çimento ve 5,4 milyon ton klinker üretme kapasitesine sahiptir. Şirket, operasyonel mükemmelliğini ve kalitesini koruyarak hizmetlerine devam etmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.