Hatice Kolçak: Buna yatırım yapan parasını katlayacak

Hatice Kolçak: Buna yatırım yapan parasını katlayacak
Ekonomist Hatice Kolçak'tan yatırımcılara alım fırsatı dediği satışı açıkladı.

Ekonomist Hatice Kolçak, ABD'den gelen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranları sonrasında yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Kolçak, TÜFE oranlarının piyasalara ve yatırım tercihlerine etkisini göz önünde bulundurarak yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Özellikle enflasyon verilerinin takip edilmesinin ve buna göre portföylerin yeniden değerlendirilmesinin önemini belirten Kolçak, piyasa koşullarının değişkenlik gösterebileceğini hatırlattı. Bu nedenle, yatırımcıların uzun vadeli planlar yaparken esnek olmalarının faydalı olacağını ifade etti.

hatice-kolcak-1.jpgKüresel piyasalar, Mart ayı ABD tüketici fiyat enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesine tepki verdi. Yıllık bazda enflasyonun yüzde 3,5 olarak gerçekleşmesi ve aylık bazda yüzde 0,4 artış yaşanması, ABD TÜFE oranlarının yüksek geldiğini ortaya koydu.

Hatice Kolçak, ABD'den gelen TÜFE oranlarını değerlendirerek enflasyonun beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti ve bu durumun piyasalara olumsuz yansıdığını ifade etti. ABD'nin sürekli yüksek enflasyon verileri açıklaması nedeniyle satış baskısının yaşanabileceğini söyledi.

her-sey-iki-katina-cikacak-ekonomist-hatice-kolcak-elinize-geceni-yatirim-yapin-diyerek-eylul-ayina-isaret-etti-yatirim-tavsiyesi-olarak-1.jpgDolar endeksinin güçlenmesiyle altın ve euro'nun değer kaybettiğini dile getiren Kolçak, bu durumun normal bir tepki olduğunu belirtti. Ayrıca, bu durumun yatırımcılara alım fırsatı sunabileceğini ve kripto paralarda satış yaşanabileceğini ifade etti.

Fed'in geçen ay faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu hatırlatan Kolçak, 2024 sonuna kadar faiz oranlarında 75 baz puanlık bir indirim beklediklerini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum