Tırnakta renk değişimine dikkat 'Bu belirtiler varsa doktora gidin'

Tırnakta renk değişimine dikkat 'Bu belirtiler varsa doktora gidin'
Halk arasında bulaşıcılığı yaygın olan hastalıklardan biri olarak ön plana çıkan ayak sağlığını ciddi oranda tehdit eden bu rahatsızlığa karşı uzmanlar uyarıyor.

Vatandaşların bir çoğu ayak sağlığına dikkat etmiyor. Gün içerisinde giydiğiniz ayakkabının formu, kullandığınız çamaşırların temizliği, çoraplarınızı hangi sıklıkla değiştirdiğiniz gibi faktörler ayak sağlığınız büyük oranda etkiliyor. Uzmanlara göre ayak parmaklarınızın durumundaki renk değişikliği şişme ve tırnak dokusundaki değişimler farklı rahatsızlıkların karakterize ve sinsi belirtileri olabiliyor.

HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİR

Tırnak renginde ve dokusunda meydana gelen ciddi değişiklikler zayıf dolaşım beslenme yetersizlikleri ve yüksek tansiyon gibi altta yatan bir çok hastalığı işaret ediyor olabilir. Öte yandan şişlik ağrı veya şekil bozukluklarının kas iskelet sistemi sorunlarına da işaret ettiğini unutmamak gerekiyor.

ERKEN TEŞHİS ÖNEM TAŞIYOR

Bu belirtileri erkenden fark ediyor olmanız sağlığınız için önem arz ediyor. Bilindiği üzere bir çok hastalıkta erken teşhis hastalığın ilerlemesini önleyen en önemli etkenlerden biri olarak kabul ediliyor.

Yüksek glikoz seviyeleri kan damarlarına ve sinirlere zarar verebilir, bu da dolaşımın zayıflamasına ve ayaklarda duyunun azalmasına neden olabilir.Bu bozulmuş kan akışı, diyabetli bireyleri ayak ülserlerine yatkın hale getiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.