Nohuttan öyle bir şey yaptı ki herkes peynir sandı 'Şifa deposu bir lezzet

Nohuttan öyle bir şey yaptı ki herkes peynir sandı 'Şifa deposu bir lezzet
Bir sosyal medya fenomeninin Fransız mutfağından esinlenerek yaptığı tarif takipçilerini şaşkına çevirdi.

Vegan beslenme tarzının bir çok kişi tarafından benimsenmesi ile farklı tarzda lezzetler ve tarifler sosyal medyada yaygınlaşarak hayatımıza dahil olmaya başladı.

VEGAN BESLENME NEDİR?

Vegan beslenme hayvansal ürünlerin tümünden kaçınan bir beslenme tarzı olarak tanımlanıyor bu beslenme şekli et balık deniz ürünleri süt ve süt ürünleri yumurta ve diğer hayvansal kaynaklı gıdaları tüketmeyi reddeden bir beslenme şekli olarak ön plana çıkıyor.

Çeşitli bitkisel kaynaklardan gelen protein demir kalsiyum Omega 3 asitleri B 12 vitamini ve diğer besin maddelerini almayı sağlayacak şekilde dengeli bir beslenme programının oluşturulduğu kişisel tercihlere bağlı olarak farklı tariflerden yararlanabiliyor.

no.jpg

Bir sosyal medya kullanıcısı iki bardak nohut kullanarak sürülebilir peynire benzeyen bir formma sahip olan ve genel ve yaygın olarak,Burmese Tofu olarak bilinen bu tarifte notları bir bardak su eşliğinde blenderdan geçirdikten sonra süzme torbasını alarak suyunuz sık sık görürsünüz ardından tavada hamurumuz bir kıvam alana kadar pişiriyorsunuz sonra yağlı kağıt üzerinde borcama koyarak buzdolabınınınızla birkaç saat beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.