TikTok kullananlara kötü haber İlk yasak kararına onay çıktı

TikTok kullananlara kötü haber İlk yasak kararına onay çıktı
ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, Çinli ByteDance’ın sahibi olduğu çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok’un ABD’de yasaklanmasına dair ilk onay verildi. ABD'nin ardından diğer ülkelerde de TikTok'a yasak uygulanabileceği belirtiliyor. Türkiye'de 30 milyonun üzerinde TikTok kullanıcısı bulunuyor.

ByteDance, TikTok'un ABD'deki varlıklarını satmaması durumunda TikTok ABD'de yasaklanacak.
ABD Temsilciler Meclisi’nde dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından TikTok’a geleceğine dair oylama yapıldı. Oylamada, 65’e karşı 352 oyla Çinli ByteDance’ın sahibi olduğu TikTok’un ABD’de yasaklanmasına yönelik ilk onay verildi.

tiktok.jpeg

Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısı ByteDance’ın TikTok'un ABD'de varlıklarını 6 ay içinde satmasını, satmaması durumunda ise platformun ABD'de yasaklanmasını içeriyor.
ABD’de 170 milyon kullanıcısı bulunan TikTok’a yönelik yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın sonrasında ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına gönderilecek. Konuya hakim olana bir kaynak, TikTok CEO'su Shou Zi Chew'in senatörlerle görüşmek üzere bugün Capitol Hill'i ziyaret edeceğini söyledi.

Çin'in herhangi bir satışı onaylayıp onaylamayacağı ya da ByteDance’ın TikTok'un ABD’deki varlıklarını altı ay içinde elden çıkarılıp çıkarmayacağı henüz bilinmiyor. TikTok, ABD'deki mallarını satmaması durumunda Apple, Google ve benzer firmaların uygulama mağazalarında bulunamayacak.

TİKTOK: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ELLERİNDEN ALINIYOR

TikTok oylama öncesi bir açıklama yaparak "Bu yasanın önceden belirlenmiş bir sonucu var: TikTok'un ABD’de tamamen yasaklanması. Hükümet, 170 milyon ABD’linin Anayasal ifade özgürlüğü hakkını elinden almaya kalkıyor" dedi.

"AMAÇ TİKTOK'UN YASAKLANMASI DEĞİL ÇİN MÜLKİYETİNE SON VERMEK"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan dün yaptığı açıklamada, yasa tasarısının amacının TikTok'u yasaklamak olmadığını belirterek, amacın Çin mülkiyetine son vermek olduğunu söyledi. Sullivan, Çinli şirkete "TikTok'un bir platform olarak bir ABD şirketine mi yoksa Çin'e mi ait olmasını istiyoruz? TikTok'tan gelen verilerin burada ABD’de kalmasını mı yoksa Çin'e gitmesini mi istiyoruz?" diye sordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.