Bayram tatili kaç gün Yeni açıklama geldi

Bayram tatili kaç gün Yeni açıklama geldi
Ramazan ayının başlaması ile birlikte çalışanlar dört gözle Ramazan bayramı tatilini beklemeye başladı. Peki bu sene Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? TÜRSAB yeni bir açıklama yaptı.

Kışın tozunu atmak isteyen çalışanlarla birlikte turizm sektörü de Ramazan tatilini beklemeye başladı. Ramazan bayramının tatili bayramın öncesinde 9 Nisan'a denk gelen arife günü ile birlikte başlayacak. Turizmcilerin beklentisi ise bu yıl Ramazan bayramı tatilinin 9 gün yapılması yönünde...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre Ramazan bayramı tatili salı gününe denk gelen 9 Nisan'da arife günü itibari ile başlayacak ve tatil Ramazan bayramının son gününe denk gelen 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Artından hafta sonuna girilecek. Bu yıl bayram tatilinin devamındaki hafta sonu ile birlikte Ramazan bayramı tatili 5.5 güne çıkacak.

Ancak turizm sektörünün beklentisi Ramazan bayramının önüne denk gelen 8 Nisan'ın da bayram tatili içine alınarak tatilin 9 güne çıkarılması yönünde... Böyle Ramazan bayramı tatili önündeki ve sonundaki iki hafta sonu tatilini de içine almış olacak.

bayamtatili.webp

RAMAZAN BAYRAMI TATİL TAKVİMİ

Arife günü: 9 Nisan Salı

1. Gün: 10 Nisan Çarşamba

2. Gün: 11 Nisan Perşembe

3. Gün: 12 Nisan Cuma

"BAYRAM TATİLİ KARARINI ERKEN AÇILAYIN"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda verilecek kararın erken açıklanması için çağrı yaptı. TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, bu tür tatillerin önceden belirlenmesinin turizmcilerin için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Hükümetin erken davranmasını beklediklerini söyleyen Hamit Kuk, Bayram Tatili'nin 9 gün olması durumunda 6 Nisan'dan 14 Nisan'a kadar bir tatil süreci ortaya çıkacağını ifade etti.

bayramtatilivaliz.jpg

REZERVASYONLAR PATLADI

Şu an için Avrupa pazarından çok güçlü rezervasyon talebi aldıklarını belirten Hamit Kuk, 2024 yılını önceki yılın yüzde 10 üzerinde tamamlamayı beklediklerini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.