THY uçaklarını seferden çekti 'Havada korku dolu anlar yaşanmıştı'

THY uçaklarını seferden çekti 'Havada korku dolu anlar yaşanmıştı'
Seyir halindeyken penceresi kopan uçak, uçuş emniyetini gündeme getirdi. Türk Hava Yolları (THY), uçuş güvenliği adına bir adım atarak filosundaki 5 adet Boeing 737 Max 9 uçağını operasyondan çekti.

Alaska Airlines'ın Boeing 737 Max 9 uçağının havadayken ve içerisinde yolcular varken penceresinin kopması sonucu ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) bu tipteki uçakların havalanmasını bir süreliğine durdurma kararı almıştı. Bu gelişme, uçuş güvenliği konusunda havacılık sektörünü harekete geçirdi.

ucak2.jpg

Konuyla ilgili açıklamada bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, X adlı sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamayla, THY bünyesindeki 5 Boeing 737 Max 9 tipi uçakların incelemeye alınacağını duyurdu. Bu tipteki uçakların tedbir amaçlı inceleneceğini ifade eden Üstün, ilk indikleri havalimanında operasyondan çekileceklerini ifade etti.

thy.jpg

NE OLMUŞTU?

Alaska Havayollarına ait Boeing 737 Max 9 tipi uçak, Cuma günü Kaliforniya’ya gitmek üzere havalanmasının ardından penceresi patlayarak paniğe neden oldu. Uçak kalktıktan 6 dakika sonra yaşanan olayda kabin içi basınç düşerek tehlike oluşturdu. Bunun üzerine acil iniş gerçekleştiren uçakta 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Kaza sonucu ciddi bir yaralanma yaşanmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.