7'den 70'e herkes faydalanabilecek'Doğal gaz ve elektrik yardımı şartları neler'

7'den 70'e herkes faydalanabilecek'Doğal gaz ve elektrik yardımı şartları neler'
Havaların soğumasıyla birlikte doğal gaz ve elektrik faturaları da cep yakacak seviyelere ulaştı. Bu kapsamda belirli şartlar altında faydalanabileceğiniz devlet destekleri bulunuyor.

Ekonomik dalgalamalar sebebiyle hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü ancak vatandaşa ekomik açıdan destek olabilmek gerekçesiyle farklı alanlardan da birtakım düzenlemeler yapılıyor.Havaların soğumasıyla birlikte doğal gaz ve elektrik faturaları da cep yakacak seviyelere ulaştı. Bu kapsamda belirli şartlar altında faydalanabileceğiniz devlet destekleri bulunuyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-31-saat-03-58-17-f08d5a03.jpg

ŞARTLARI NELER, NASIL BAŞVURULUYOR?

İhtiyaç sahibi vatandaşların maddi yükünü azaltmanın hedeflendiği destek programı Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Program kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca belirlenen ailelere maddi yardım sağlanıyor. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını E- Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

para.jpg

DOĞAL GAZ DESTEK ÖDEMELERİ

Maddi destek sağlamak ve ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirilen program kapsamında verilen doğal gaz destek ödemeleri tutar olarak, aile başına ve yıllık olarak değişkenlik göstermektedir.2023 yılında hane başına 900 ila 2 bin 500 lira arasında destek sağlanıyordu ancak yeni kararlara binaen bu rakam bin 500 ila 3 bin 500 lira arasına yükseltildi.

NE KADAR SÜRÜYOR?

Destek ödemeleri kapsamında sağlanan ödemelerin süresi 8 ay olarak belirtilmektedir. Kış döneminde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte doğal gaz yakma ve elektrik kullanım oranları arttığı için ödemeler kış dönemine denk gelen aylarda gerçekleştirilecek.

ELEKTİRİK ÖDEMESİ DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Elektrik yardımında da yine ailelerin ihtiyaç sahibi olması ön koşullardan biridir.

1-2 kişilik hanelere aylık 130,09 TL (75 kilovatsaat),

3 kişilik hanelere aylık 173,46 TL (100 kilovatsaat),

4 kişilik hanelere aylık 216,82 TL (125 kilovatsaat),

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 260,19 TL (150 kilovatsaat).

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.