Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu uyarı 'Sağanak yağış ve fırtına geliyor'

Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu uyarı 'Sağanak yağış ve fırtına geliyor'
Meteorolojiden 17 yılı kapsayan sarı kodlu uyarı geldi. Sağanak yağış ve fırtına bu akşamdan itibaren bu illerde hissedilmeye başlayacak.

Yeni yılın ilk günleriyle birlikte soğuk havada yurdun dört bir yanında etkisini hissetirmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce 17 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili olacak. Salı günü itibariyle hava sıcaklarındaki azalmalarla Trakya ve İstanbul için karla karışık yağmur bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce paylaşılan son tahminlerin içerdiği verilere göre;, bu gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege'den başlayıp Ege, Batı Akdeniz,Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Edirne'nin güneyinde öte yandan Konya'nın güney ve batı ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın hissedilmesi bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Bununla birlikte Yarın sabahın ilk ışıklarıyla İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı uyarısında bulunuluyor.

17 İL İÇİN "SARI" UYARI

Öte yandan kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, Manisa, Muğla, kuvvetli yağış beklenen Kırklareli, kuvvetli rüzgar beklenen Afyonkarahisar, Bursa, Denizli, Konya, Kütahya ve Uşak için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.