Tencereleriniz bu yöntemlerle cam gibi parlayacak 'Meğer bu kadar basitmiş'

Tencereleriniz bu yöntemlerle cam gibi parlayacak 'Meğer bu kadar basitmiş'
Çelik tencereler konusunda birkaç püf noktasına dikkat ederek daha etkili temizlik yapabilirsiniz.

Çelik tencereler yemek yapmak için en çok kullanılan ürünlerden biridir. Ev kadınları mutfaklarında kullandığı çelik tencereleri farklı yöntemlerle parlatabiliyor.

Günlük hayatta en çok kullandığımız mutfak eşyaları tencere, tava, çatal, kaşık, bıçak ve çaydanlık gibi çelik eşyalardır. Bu eşyalar çabuk yanan, kireç ve is tutan yapıları nedeniyle çabuk kirlenip lekelenirler.

SİRKELİ TUZ ARACIYLA ÇELİK TENCERE PARLATMA

Tencerelerin eski parlak zamanlarına geri dönmesi için etkili yöntem arayan bireyler için çelik nasıl parlatılır, konulu yazı bu paragrafta yer almaktadır. Çelik tencere temizliği ve parlamasında en etkili yöntem sirke ve tuz olmaktadır.

Kararmış tencereleri 10 dakikada ilk günkü haline getiriyor -

Yarım bardak sirke ve yarım bardak tuz, tencere içini tamamen dolacak şekilde su ile kapladıktan sonra içine malzemeler içine dökülür. Ardından bu karışım ateşte 1 dakika kadar kaynatılır. Ardından bol su ile yıkanması yeterli olacaktır.

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? | Gallerycrystal

LİMONLU SU YARDIMIYLA ÇELİK TENCERE PARLATMA

Zaman geçtikçe tencerelerin parlaklığı azalmakta ve tabanları kararma yapmaya başlamaktadır. Kolay ve hızlı bir yöntem olması ile birlikte yarım limon ve karbonat bir kasede harmanlanır. Bir sünger yardımı ile birlikte ovalanmalıdır. Ovalama işleminin ardından bol su ile durulanmalıdır. Bu işlem sayesinde tencerenin parlaklığı ilk günkü görünümüne dönecektir.

Bunu Yaparken Kendinizi Kıskanıcaksınız - Kararmış Tencere Nasıl Parlatılır - YouTube

Limon, evde doğal olarak kullanılan bir temizlik ürünüdür. Özellikle banyo, mutfak, tuvalet ve diğer ev alanlarında kullanılabilecek etkili bir temizlik aracıdır. Limonlar, bakteri ve mantarların oluşmasına neden olan kirleri yok etmek için kullanılabilir. Limonların çamaşır makinesine ve buzdolabına konulması, temiz hava için kullanılabilecek etkili bir çözümdür. Limon, ısıtılmış su ile karıştırıldığında cilalı, parlak bir hal alan camları ve çelik ürünleri temizlemek için tercih edilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.