Bu yöntem küf lekelerini kökünden söküp atıyor 'Sadece 10 dakika bekletmek yetiyor'

Bu yöntem küf lekelerini kökünden söküp atıyor 'Sadece 10 dakika bekletmek yetiyor'
Bazı kirler ve lekeler inatçı olabiliyor ,bu inatçı kirlerden biride küf lekesi.

Temizlik hayatımızın önemli bir parçasını kaplıyor. Bazı kirler ve lekeler inatçı olabiliyor. Bu inatçı kirlerden biride küf lekesi. Küf lekesi görünümü göz tırmalarken bu lekelerden kurtulmakta bir o kadar zahmetli oluyor.

kuf-lekesi.jpg

Ne kadar çamaşır suyu ile ovalansa da fırçalansa da kurtulmak mümkün olmuyor. Profesyonel bir temizlikçi bu konuyla ilgili sırrını paylaştı ve bu yöntemle özellikle banyolarda karşımıza çıkan küf lekelerinden kurtulmanın yolunu açıkladı.

MEĞER BU KADAR BASİTMİŞ

İlk olarak çamaşır suyunun küf lekelerini söküp atmakta bir faydası olmadığını dile getiren profesyonel temizlikçi uzmanı sadece geçici bir çözüm oluşturabileceğini söyledi.

yyyyyy.jpg

On yıldır temizlik uzmanı olarak görev yapan Lisa, çamaşır sularının sadece "gözenekli olmayan yüzeylerden" küfü temizlemek için kullanılması gerektiğini açıkladı ve bu nedenle duşlarda kullanılmasının etkisiz olduğunu belirtti ve "Çoğu duş, gözenekli olan derz ve mastik içerir" dedi.

Lisa'ya göre çamaşır suyu yalnızca bir "yara bandı" görevi görecek ve küf eskisinden çok daha sert bir şekilde geri dönecektir.

afgadsgads.jpg

Lisa şunları söyledi: "Püskürttükten birkaç dakika sonra küf gitmiş gibi görünse de gerçekte bu, küfü yüzeye daha da itiyor ve daha da kötü bir şekilde geri dönmesine neden olur."

Ancak duştaki küflerden kurtulmanın doğal ve çok daha iyi bir temizleme çözümü var: Hidrojen peroksit.

Hidrojen peroksiti 10 dakika küfün üzerinde bekletmek kökünden küf lekelerinden kurtulmayı sağlıyor. Küfün oluşmaması içinde önemli ipuçları veren Lisa küf olan yerlerin özenle kurutulmasının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.