Bol köpüklü kahve yapmanın püf noktası ortaya çıktı 'Meğer sırrı bunda saklıymış'

Bol köpüklü kahve yapmanın püf noktası ortaya çıktı 'Meğer sırrı bunda saklıymış'
Türk kahvesi yaparken kullanacağınız kahvenin taze olması önemli püf noktalar arasında yer alıyor. Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı ortaya çıktı.

Türk kahvesini yaparken köpüklü olması için en önemli etken cezveye koyduğunuz sıralamaya dikkat etmektir. Önce kahve, ardından su ve en son şeker eklenmeli, her malzeme ekleme sonrası iyice karıştırılmalıdır. Bu kahvenizi çok daha köpüklü yapacak ve her seferinde işe yarayacak bir yöntemdir.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi | nettenyazar.com

Aynı şekilde su yerine soda kullanmak da kahvenizin köpüğüne köpük katacak, hem de tadını derinleştirerek çok daha lezzeti hale getirecektir.

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ YAPMANIN DİĞER PÜF NOKTALARI

Kullanacağınız Türk kahvesinin taze olması en önemli etkenlerin başında gelir. Mümkünse kahvenizi hazırlamadan önce kahvenizi bir makineden çektirebilirsiniz. Eğer bu mümkün değilse serin ve kuru bir yerde ağzı kapalı şekilde muhafaza etmelisiniz.

Hava alan, nemli veya güneş gören yerlerde saklanan kahve, kısa zamanda tazeliğini kaybederek hem aynı lezzeti vermez hem de yeterince köpürmez.

Türk kahvesini hazırlarken bir diğer önemli etken de suyun kalitesidir. Kahve yapmak için kullanacağınız su mutlaka içme suyu olmalıdır. Buzdolabında duran soğuk bir suyu kullanmak ise türk kahvenizi çok daha köpüklü yapacaktır.

Kahvenizi yaparken şeker kullanmak istemiyor ama sade de içemiyorsanız içerisine damla sakızı veya kakule gibi hem güzel kokulu hem de tadını yumuşatan malzemeler ekleyebilirsiniz.

Türk kahvesi her zaman ağır ağır pişmelidir. Ocağınızın en küçük gözünde ve en kısık ateşte pişirmeye özen gösterirseniz kahveniz hiç olmadığı kadar köpüklü olacaktır.

Bol köpüklü, nefis Türk Kahvesi nasıl yapılır? - CoffeeTropic

Cezve içerisine ilk önce kahve, sonra isteniyor ise şeker ve üzerine su sıralaması takip edilerek Türk kahvenizi pişirme ön hazırlığını yapın.

TÜRK KAHVESİ TARİFİ

Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk Kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker ekleyin.

Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyun.

Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın.

Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin.

Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.

Cezvede kalan kahveyi bir taşım daha kaynatın ve sonra fincanlara paylaştırın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.