Telefonunuza indirdiğiniz bu programlar banka hesabınızı boşaltabilir

Telefonunuza indirdiğiniz bu programlar banka hesabınızı boşaltabilir
Play Store ve Galaxy Store'dan indirilen 2 uygulamanın sahtesi yapıldı. Bu sahte uygulamaları indirenlerin banka hesapları bile çalınabiliyor. işte detaylar...

Tamindir'de yer alan bilgilere göre; Siber suçların oldukça arttığı şu dönemde yetkililer ve uzmanlar sık sık bununla ilgili uyarılarda bulunuyor.

Bazı uygulamalar orjinallerine çok benzese bile sahte olabiliyor ve asıl amaçları kullanıcıların telefonlarına kayıtlı banka bilgilerini sızdırmak oluyor.

Signal ve Telegram uygulamalarının sahte versiyonları Play Store ve Galaxy Store'dan yüklendi.

Bu uygulamalar, Signal Plus Messenger'ın Play Store'da dokuz ay boyunca listelenmesinden önce kaldırılmadı ve Google, onu uygulama mağazasından çıkarmadan önce 100'den fazla kez yüklendi.

Slovak siber güvenlik firması ESET, bu iki uygulamanın, uygulamaların yüklü olduğu telefonlara kötü amaçlı yazılım bulaştıran Signal ve Telegram sürümleri olduğunu söyledi.

Google, bu iki uygulamayı kişisel verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı uygulamalar olarak etiketledi. Bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırırsanız, kötü amaçlı uygulamaları silmeden önce Signal ve Telegram hesaplarınızın bağlantısını kaldırdığınızdan emin olun.

Sahte Telegram uygulamasının, uygulamanın yüklü olduğu bir telefondan cihaz bilgilerinin yanı sıra kişi listesi, telefon kullanıcısının Google hesapları ve arama kayıtları gibi hassas verileri de ele geçirebildiği öğrenildi.

Sahte uygulamaların meşru görünmesini sağlamak için her iki uygulama için de özel web siteleri oluşturuldu ve uygulamayı doğrudan Google Play Store'dan bir Android cihaza yüklemek için bağlantılar eklendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.