Telefonu şarj etmek tarihe karışıyor 'Teknolojinin geldiği son nokta'

Telefonu şarj etmek tarihe karışıyor 'Teknolojinin geldiği son nokta'
Şarjı bir iki gün dayanan cep telefonları için yeni bir gelişme yaşandı. Nükleer enerji kullanarak batarya üreten firma, detayları açıkladı.

Birçok farklı alanda kullanılan nükleer enerji, şimdi de telefon bataryalarına girdi.

Çinli Betavolt firması, cep telefonları ve dronlarda kullanılabilecek bir bataryayı nükleer enerji kullanarak hayata geçirdi.

08c08508-a4c2-41fc-a4b3-7a21f2200762.webp

TELEFONUNUZU 50 YIL ŞARJ ETMEYECEKSİNİZ

Nükleer enerjiyi batarya üzerinde kullanan Betavolt firması, ürettikleri bataryanın 50 yıl dayanabileceği iddiasında bulundu. Bu bataryanın akıllı telefonlar için adeta çığır açacağı belli oldu. Sadece cep telefonlarında değil dronlarda da kullanılabilecek olan bataryanın şarj ömrünün uzunluğu, birçok kolaylık sağlaması yönünden dikkat çekici bulundu.

TIBBİ CİHAZLAR İÇİN DE ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Çinli şirketin ürettiği gelişmiş batarya, akıllı telefonlar ve dronlar için kullanışlı ancak bununla da bitmiyor.

Firma, tüm bunların yanında insan vücudunda kullanılan ve bitmesi durumunda tehlike arz eden kalp pili, yapay kalp, koklea gibi tıbbi cihazlarda da bitmeyen batarya teknolojisinin kullanılabileceğini öne sürüyor.

betavolt-50-yil-dayanan-batarya-2.jpg

GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLER ARASINDA

Şirketin verdiği bilgilere göre nükleer enerji kullanılarak üretilmiş batarya 15x15x5 milimetreküp boyutlarına sahip. Aynı zamanda 100 mikrowatt güç kapasiteli bataryanın firma tarafından geliştirilerek 1 watt seviyelerine çıkarılması hedefleniyor.

jm0az0czuumtwnczvkdymq.webp

NÜKLEER BATARYA TEKNOLOJİSİ NE KADAR GÜVENLİ?

Radyoaktif madde içeren cep telefonlarının taşınması konusunda endişe duyanlar, bu batayanın güvenli olup olmayacağını merak ediyor. Şirkete göre, batarya patlamalara karşı çok katmanlı bir yapıyla üretildiğinden dolayı riskleri bulundurmuyor.

betavolt-50-yil-dayanan-batarya-1.jpg

Alev alma veya patlama gibi tehlikelere karşı çok katmanlı yapıya sahip olan bataryanın aynı zamanda -60 derece ile 120 dereceye kadar ısıya dayanıklı olduğu söyleniyor. Şirket, bataryanın çevreye karşı zararının bulunmadığını da iddia ediyor. Halen test aşamasında bulunan bataryanın, 2024 yılının son aylarına doğru seri üretime geçeceği planlanırken, akıllı telefonlara ne zaman geleceğinin bilgisi henüz bulunmuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.