YouTube'a bu güne kadar kaç video yüklendi? 'Şaşırtan sonucu ünlü isim açıkladı'

YouTube'a bu güne kadar kaç video yüklendi? 'Şaşırtan sonucu ünlü isim açıkladı'
50 yaşındaki dünyaca ünlü blog yazarı Ethan Zuckerman, kendi internet sitesi üzerinden yayınladığı bir raporda, YouTube hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan ‘‘YouTube’a bu güne kadar kaç video yüklendi?’’ sorusunun cevabını verdi.

Her geçen gün gelişen internet aleminin en büyük platformlarından biri olan YouTube, yaklaşık 18 yıldır aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor.

YouTube NFT ve Web3 teknolojilerinde büyük bir potansiyel görüyor - Blockchain Türkiye Platformu

18 yıldır faaliyet gösteren bu platform hakkında insanların en çok merak ettiği sorulardan biri de ‘’YouTube’a bugüne kadar kaç video yüklendi?’’ sorusuydu.

Bu bilinmezlik insanların kafasında yer etmiş olacak ki birçok insan bu sorunun cevabını aramaya başladı. Bu arayış kısa bir süre önce sona geldi, çünkü Amerikalı ünlü blog yazarı Ethan Zuckerman kendi internet sitesinde bu sorunun cevabını veren bir rapor hazırladı.

Ethan Zuckerman: Küresel Fikirleri Dinleme

Zuckerman’ın raporuna göre, YoutTube’a 2006-2023 tarihleri arasında 13 milyar 325 milyon 821 bin 970 video yüklendi.

Raporda yer alan grafiğe göre, YouTube’un 2006 yılından 2023 yılına kadar her yıl giderek daha fazla video yüklendiğini ve bu yıl yani 2023 yılında ise yüklenen video sayısının zirveye çıktığı görülüyor.

YouTube'a bugüne kadar kaç video yüklendi?

Farklı bir raporda da, YouTube’da her bir videonun ortalama 39 izlenmesi bulunmakta. Ayrıca ABD’li ünlü YouTuber MrBesat’in rekorlar kıran ‘7 Days Stranded At Sea’ isimli videosu 59.4 milyon izlenme zirvede yer alırken, kısa bir süre önce yayınlanan GTA 6’nın tanıtım fragmanı, Mr Beast’in rekorunu kırarak 70 milyonda fazla izlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.