Eski MİT’çi Mehmet Eymür yaşamını yitirdi

Eski MİT’çi Mehmet Eymür yaşamını yitirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür yaşamını yitirdi.

Alınan bilgilere göre bir süredir solunum yetmezliği sebebiyle Çam Sakura Hastanesi’nde tedavi gören Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür hayatını kaybetti.

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

Mehmet Eymür, 1970'lerin başında İstanbul'da Ulaş Bardakçı ve Kızıldere'de Mahir Çayan ile arkadaşlarının etkisiz hale getirildiği operasyonlara katıldı. 1983 yılında kurulan MİT Kaçakçılık Şubesi'nin müdürü olarak atandı. Suikast sonucu öldürülen Hiram Abas adlı MİT mensubunun en yakın çalışma arkadaşı olarak bilinen Eymür, 1988 yılında hazırladığı ve Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ, Ünal Erkan ve Mehmet Ağar'ı hedef alan ünlü MİT Raporu sebebiyle 10 Haziran 1988'de MİT'ten ayrıldı.

Kısa bir süre sonra tekrar MİT'e dönen Eymür, 1995 yılında Kontrterör Daire Başkanı olarak görev almaya başladı ve 1997'de Washington'a gönderildi. Bir yıl sonra Türkiye'ye geri çağrıldı. Ancak, MİT'ten uzaklaştırılıp Şeker Fabrikası'na atanmasıyla birlikte, bu atamaya karşı hukuki bir mücadele başlattı. Daha sonra emekliliğini isteyerek ABD'ye döndü. 2002 yılında Türkiye'ye geri döndüğünde, kumarhane ve casino sektörünün önde gelen isimlerinden Sudi Özkan'ın danışmanlığını yaparak dikkat çekti. ABD'deyken "atin.org" adlı bir internet sitesi açarak, tartışma yaratan önemli bilgileri paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.