Tapuda tüm sistem değişti ‘Bunu yapmayanın işlemi geçersiz sayılacak’

Tapuda tüm sistem değişti ‘Bunu yapmayanın işlemi geçersiz sayılacak’
Tapu işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Bu gelişme ile birlikte tüm sistem değişecek. Bunları yapmayanın işlemi geçersiz sayılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulaması içi düğmeye bastı. Söz konusu uygulama ile birlikte sistem de büyük değişikliğe gidilecek.

Bakanlığın yapacağı değişiklikle ilgili İnternet üzerinden yapılan tapu işlemlerine ek güvenlik getirilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "Türkiye Tapu" uygulaması için hazırlıklarını yapmaya devam ediyor.

tapu-cesitleri-nelerdir.jpg

DAHA GÜVENLİ OLACAK

Güvelik ile ilgili uygulamanın 2024 sonunda devreye gireceği belirtiliyor. Değişikliğin amacı olarak tapuda şeffaflık ve güvenliğin artırılması gösteriliyor.

Değişikliğin ardından uygulamayı kullanacak vatandaşlardan mobil veya elektronik imza istenecek ve süreç, kişi ve mekana bağlı olmadan yürütülebilecek.

Bu uygulama ile birlikte tapu işlemleri, hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanmış olacak.

2024 yılı sonunda devreye girmesi planlanan uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte; tapuda sorgulama, harç bedeli hesaplama, başvuru, iptal ve devir işlemlerinin yapılması planlanıyor.

Öte yandan tapu bağışlama, ipotek ve terkin işlemleri de uygulamadan yapılacak.

tapuya-serh-koyma-ne-demek-min.jpg

NOTERLİKLER DE İZİN VERİLMİŞTİ

Yazın yapılan değişiklikle konut, dükkan, iş yeri, arsa, tarla gibi taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin dışında noterliklerde de yapılmasına izin verilmişti.

Bir taşınmazını satmak isteyen kişi Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesi üzerinden e-Başvuru yaparak işlemlerini tamamlayabilir ve buradan noterlik başvurusu yapabilir.

Noterliğe başvuran kişinin taşınmazın gerçek sahibi olduğunu tespit edilmesinin sonrasında başvurusu kabul edilecek ve ardından sıraya alınacak.

Başvurunun kabulünün sonrasında noter taşınmazla ilgili tapu kayıtlarını incelemesi yapılacak. Böylece satış yapmaya engel durum olup olmadığı tespit edilecek.

nji1nduxod-tapuda-elbirligi-nasil-bozulur-tapuda-elbirligini-bozmak-icin-ne-yapilir.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.