Tanju Özcan'ın 'Çöl faresi bedeviler' afişine soruşturma

Tanju Özcan'ın 'Çöl faresi bedeviler' afişine soruşturma
Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali'nin iptali sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kent meydanındaki billboardlarına yönelik, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanması planlanan ancak Suud yetkililerin sahaya Atatürk formalarıyla çıkmak isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yönelik almış olduğu tutum neticesinde Süper Kupa'nın finali oynanamadı. Bunun yüzüne Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde bulunan elektronik billboardlarda yayınladığı görsel ile Arap yetkililere tepki gösterdi.

Özcan'ın talimatı ile bilboardlara koyulan, 'Çöl faresi bedevilere, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz bir Türkiye olmaz' yazılı görseller, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile kaldırıldı. Başsavcılık ayrıca bilboardlara yansıtılan görseller sonrasında soruşturma başlatıldı.

tanju-ozcanin-col-faresi-bedevilere-yazili-gorsellerine-sorusturma-2709-dhaphoto3.jpg"PİŞMAN DEĞİLİM"

Tanju Özcan sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımla, "Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafında, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor.

"TEPKİ GÖSTERDİK DİYE SORUŞTURMA GEÇİRİYORUZ"

Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz" ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2024-01-02-133939.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.