Sürücüler dikkat Yeni yılda TÜVTÜRK'ten araç muayenelerine dev zam

Sürücüler dikkat Yeni yılda TÜVTÜRK'ten araç muayenelerine dev zam
2024 yılında trafik cezalarının yanı sıra, araç muayene ücretleri de büyük bir zamla karşı karşıya.

2024 yılında araç muayene ücretleri, yeni yılın başlamasıyla birlikte güncellenen oranlara göre belirlendi. Araç sınıfına göre farklılık gösteren TÜVTÜRK muayene ücreti, araç sahiplerinin bilgisine sunuldu. Bu kapsamda egzoz, motosiklet ve araç muayene ücretleri belli oldu. 2024 TÜVTÜRK araç muayene ücreti ne kadar, kaç TL sorusunun cevabı ise merak edildi.

2024 TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE FİYAT LİSTESİ

  • Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 927,60 TL
  • Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.821,60 TL
  • Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2.462,40 TL

TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Araç muayenesi, Türkiye'de araçların trafikte güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla zorunlu kılınmış bir uygulamadır. Araç muayenesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yetki verdiği özel şirketler tarafından gerçekleştirilmektedir. Araç muayenesinde, aracın teknik durumu, egzoz gazı salınımı, güvenlik ekipmanları ve gerekli belgeler incelenir. Araç muayenesinin nasıl yapıldığına, hangi belgelere ihtiyaç duyulduğuna, muayene ücretinin ne kadar olduğuna ve muayene sonucuna göre atılması gereken adımlara dair bilgi edinmek faydalıdır.

baskasinin-aracini-muayene-ettirmek.jpg

Araç muayenesi için gerekli belgeler şunlardır:

- Araç ruhsatı
- Trafik sigortası poliçesi
- Kimlik belgesi
- Muayene randevu belgesi (randevu alınmışsa)

Araç muayenesi yaptırmak isteyenler, araçlarının cinsine, yaşına ve kullandıkları yakıt türüne göre farklı ücretler ödemek zorundadır. Ödeme yöntemi olarak, istasyonlarımızda kredi kartı, banka kartı veya nakit seçenekleri mevcuttur. Kredi kartı veya banka kartıyla ödeme yaparken, hizmet sağlayıcı firmanın kanunlara uygun olarak belirlemiş olduğu hizmet bedeli, ödenecek tutara ilave edilmektedir.

Araç muayene fiyatlarına KDV dahildir. Araç muayenesi sonucunda, aracın durumu "Kusursuz", "Hafif Kusurlu", "Ağır Kusurlu" veya "Emniyetsiz" olarak belirlenir. "Kusursuz" veya "Hafif Kusurlu" olan araçların muayeneleri onaylanır ve araç sahiplerine muayene raporu verilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.