Spotify kullanıcıları dikkat: Beklenen yenilik yıllar sonra geliyor

Spotify kullanıcıları dikkat: Beklenen yenilik yıllar sonra geliyor
Ünlü müzik platformu Spotify, yıllardır beklenilen güncellemeyi alıyor. İşte tüm ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, İçerikleri ve kullanım rahatlığıyla önde gelen platformlardan biri olan Spotify'ın yıllar sonra güncelleme alacağı duyuruldu.

SPOTİFY MASAÜSTÜNDE YILLAR SONRA GELEN GÜNCELLEME

Yeni gelecek güncelleme ile kullanıcı dostu olma hedefi sürdürülüyor. Bu kapsamda Spotify masaüstü uygulamasında bir dizi yenilik hareketi gösterecek. Ancak korkmayın eski Spotify alışkanlıklarınızı kaybetmeyeceksiniz. Aslında her şey alıştığınız düzende olacak ancak daha kullanışlı bir şekilde.

Öncelikle Spotify masaüstü uygulaması 2 pencere şeklinde oluşuyor. Yani uygulama ana ekranda 2’ye bölünmüş vaziyette. Sağ tarafta çalma listeleri, ana sayfa ve ara butonları yer almakta. Sol taraftaki bölümde ise çalma listelerinin içeriklerini ve sanatçıları görebiliyor. Bu arayüz de aslında kullanması ve alışması basit bir arayüz modeli. Ancak bir müzik uygulamasında bir sonraki parça, çalma listesi vb. seçenekleri de görmek oldukça kolay olacak.

Bu kapsamda yapılan güncellemeyle birlikte kullanıcılar artık 3 bölmeli bir tasarımla karşılaşacak. Sol taraf alışılmış düzende çalma listeleri, ana sayfa ve ara butonlarını kapsayacak. Ancak bu bölme genişletildi ve daha sivri hatlara sahip oldu. Bu sayede çalma listeleri arasında gezinirken kafa karıştırmayacak. Bunun yanında ara butonuna tıkladığınızda artık arama çubuğu da sol sekmede açılacak.

Böylece bir şarkı ararken o an dinlenen çalma listesi kapanmayacak. Çünkü çalma listelerinin içerikleri orta kısımdaki sekmeden görülebilecek.

Son olarak sağ tarafta yer alan 3. sekmede bu sekme ister açık ister kapalı tutulabilecek. En sağ tarafta konumlanan 3. sekmede önerilen ve o an dinlenilen parçaya benzer parçalar görülebilecek. Bu sayede yeni müzikler keşfetmek daha kolay bir hal alacak.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.