Spotify'a rekor ceza

Spotify'a rekor ceza
İsveçli düzenleyici kurum, Spotify'ın kullanıcı verilerini işleme konusunda yeterince şeffaf olmadığını belirterek 5.4 milyon dolar para cezası verdi.

Donanımhaber'in haberine göre, 2018’de yürürlülüğe giren Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) ihlal ettiği gerekçesiyle Spotify’a 58 milyon İsveç kronu, yaklaşık 5.4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Spotify’ı denetleyen kurum, İsveç’te kişisel verilerin korunmasını desteklemek ve ne şekilde işlendiğinin takibini yapmakla görevli bir düzenleyici kurum olan IMY. Kurumun açıklamasına göre Spotify, kullanıcının talebi üzerine kişisel verileri paylaşırken, bu verilerin nasıl kullanıldığına ilişkin yeterince açık bilgi vermiyor.

KİŞİNİN ANA DİLİNDE OLMALI

Kurum, kişisel verilerin nasıl ve hangi amaçlarla işlendiği konusunda Spotify’ın daha spesifik olması gerektiğini söylüyor. Ayrıca teknik niteliktekiler gibi anlaması zor kişisel verilerin yalnızca İngilizce değil, kişinin kendi ana dilinde de açıklanması gerektiğini, bu kısımlarda eksiklikler görüldüğünü belirtti.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.