Sosyal medyadan izi sürüldü Sahte doktordan sonra sahte avukat vakası

Sosyal medyadan izi sürüldü Sahte doktordan sonra sahte avukat vakası
Adana'da, 37 yaşındaki Betül S., avukatlık yapma taklidi ve sahte cübbe kullanarak dolandırıcılık suçlarına karıştı. Suç delilleriyle birlikte ele geçirilen Betül S., adli makamlara teslim edildi ve yapılan yargılamada tutuklama kararı verildi.

Adana'da, bir kişi avukatlık kimliği taklit ederek insanları aldatma girişiminde bulundu ve sonrasında yakalanarak cezaevine gönderildi. Şehrin güvenlik güçleri, Adana Adliyesi'nde avukatlık cüppesi giymiş ve mahkeme salonlarının dışında insanları kandırmaya çalışan bir kişi hakkında bilgi aldıktan sonra harekete geçti.

51868bda-v03m89jorvka0ggh70beyg.jpeg

Bu kişinin, B.S. isimli şahıs olduğu ve sosyal medya üzerinden adliye binasının baro kafeteryası ve mahkeme salonlarının önünde çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı anlaşıldı.

13bc55dd-66u4gp8ganpqrp3hqylu4m.jpeg

Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın emriyle gözaltına alınan B.S'nin evinde yapılan aramada, sahte avukatlık kimlik kartı, avukat cüppesi, lisanssız bir silah ve dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı düşünülen çeşitli yasal belgeler bulundu.

3e62b001-exvn0a1e86fy7aqhraupc.jpeg

Emniyet Müdürlüğü'nde gerekli işlemler tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen B.S, adliyeye götürüldü. Savcılık tarafından sorgulanan ve daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.S, "nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevini kanunsuz şekilde üstlenme", "resmi belgede sahtecilik" ve "yetkisiz işaret ve kıyafet kullanma" suçlarından tutuklandı.

f1014871-48pv340ogb5xena1c1it5e.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.