Sosyal medyada stalk yapanlar yandı ‘Yargıtay cezasını açıkladı’

Sosyal medyada stalk yapanlar yandı ‘Yargıtay cezasını açıkladı’
Sosyal medya platformlarında bir kullanıcı bir başka kullanıcıyı stalklamasına Yargıtay'dan flaş karar geldi.

Milyonlarca kişinin kullandığı teknoloji ve iletişim aracı olan telefonun sosyal amaçlı kullanımı gittikçe artıyor. Bunlardan bazıları ise Facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya platformlarıyla son derece popülerleşerek milyonların kullandığı bir mecra haline geldi.

Sosyal medyanın bu kadar büyüyerek gelişmesi, bir yandan da sorunlara da sebebiyet verdi. Bu sorunların başında da mahremiyetin gizliliğinin ihlali geliyor. Konuya dair uzman Avukat Erkan Yalçın, çarpıcı açıklamada bulundu.

YALÇIN: GENÇ NESİL ARASINDA TREND HALİNDE

Çalışmanın amacına değinen Yalçın, “sosyal medyada mahremiyetin gizliliğini ihlalde özellikle genç nesil arasında yeni bir trend haline gelen ve en öz biçimde ‘’gizlice izlemek’’ anlamındaki ‘’stalk’’ ın incelenmesi yoluyla, sosyal medya araçlarının mahremiyetin gizliliği üzerindeki etkileride önem arz etmektedir” dedi.

yargitay.jpg

“ÜÇ YIL HAPİS CEZASI VAR”

Yalçın, Çalışmada öncelikle sosyal medyada mahremiyetin genel olarak nasıl ihlal edildiğinden, ve ‘’stalk’’ın Türk Ceza Kanunu açısından suç oluşturma ihtimali olduğunu belirtti. Kanunda yer alan cezayı ise Yalçın şu şekilde açıkladı:

“Buna göre, Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

YARGITAY’DA STALKLAMAYI CİNSEL TACİZ OLARAK GÖRÜYOR

Yargıtay kararında bir instagram kullanıcısının başka bir kullanıcıyı 1 günde 138 kez stalklaması cinsel taciz suçunu oluşturduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.