Sonunda bu da oldu: Hocanın 'cariye' fetvası pes dedirtti! Sahibi izin verirse...

Sonunda bu da oldu: Hocanın 'cariye' fetvası pes dedirtti! Sahibi izin verirse...
Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği başkanı Ebubekir Kaya'nın cariye fetvası büyük tepkilere neden oldu.

Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği başkanı Ebubekir Kaya'nın kendisine yöneltilen cariye sorusuna verdiği verdiği yanıt gündem oldu.

İsmailağa cemaatine bağlı olduğu bilinen Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği Başkanı Ebubekir Kaya, kendisine sorulan fıkıh (şeriat hukuku) alanında gelen soruları yanıtladı. Ebubekir Kaya, "Hocam cariye her neyse bayan olarak, onunla da nikah kıyılır mı?" sorusuna büyük olay yaratan bir yanıt verdi.

"NİKAHSIZ BERABER OLABİLİRSİN"

Kişinin kendi cariyesiyle nikah kıyamayacağını belirten Kaya, "Cariyenle nikahsız beraber olabilirsin" ifadelerini kullandı. Kaya'nın devamında yaptığı açıklamalar ise skandala bir yenisini daha ekledi.

"BAŞKASININ CARİYESİNİ SEVDİYSEN RİCA EDERSİN"

Cariye ile nikahsız beraber olunabilir diyen Kaya, sorulan soruya verdiği yanıtın devamında, "Ancak, başkasının cariyesini sevdiysen o kişiden rica edersin sana verirse ya satın alırsın veya nikahlarsın ama başkasının cariyesidir , nikahlarsın o şekilde olur. Yoksa başka türlü olmaz" dedi.

Ebubekir Kaya'nın verdiği yantın tamamı şöyle:

"Kendi cariyenle nikah kıyamazsın. Cariyenle nikahsız beraber olabiliyorsun zaten. Kendi cariyen olursa nikahsız beraber olabiliyorsun. Ancak, başkasının cariyesini sevdiysen o kişiden rica edersin sana verirse ya satın alırsın veya nikahlarsın ama başkasının cariyesidir , nikahlarsın o şekilde olur. Yoksa başka türlü olmaz."

TÜGVA'DA DERS VERMİŞ

Ebubekir Kaya'nın Youtube kanalı incelendiğinde, Kaya'nın "sohbet" düzenlediği yerler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da yöneticileri arasında olduğu TÜGVA'nın da bulunduğu görüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.