Her yerden her şekilde akın ediyorlar! Plaja botla gelen kaçaklar ellerini kollarını sallayarak dört yana dağıldı

Her yerden her şekilde akın ediyorlar! Plaja botla gelen kaçaklar ellerini kollarını sallayarak dört yana dağıldı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde botla sahile gelen kaçaklar şehrin dört yanına dağıldı. İşte o görüntüler...

İktidarın göç stratejisindeki büyük eksiklikleri ve sınır güvenliğinin olmayışı, kaçak göçmen sorununu her geçen gün önlenemez bir hale getirmeye devam ediyor.

HER YERDEN AKIN EDİYORLAR

Doğu ve Güneydoğu sınırlarındaki güvenlik eksiği nedeniyle kaçak göçmenler ülkeye güle oynaya giriyor. Sosyal medyada kaçak göçmenlerin gülerek ve dalga geçerek sınırlarımızdan rahatlıkla girmeleri her geçen gün gündemi meşgul ediyor.

screenshot-1.png

SIRA DENİZE GELDİ

Sınırlardan akın akın gelen kaçaklar, şimdi de botlarla deniz gezisi yapar gibi rahatlıkla kara sularımıza girerek sahillerimize iniş yapıyor.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir grup kaçağın botla sahile gelip kentin sokaklarına dağılması bölgedeki vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

screenshot-6.png

Kadınlar plajı olarak bilinen bölgeye gelen yaklaşık 30 kişilik kaçak grup, ellerini kollarını sallaya sallaya kentin dört bir yanına dağıldı.

Ajans Kuşadası tarafından kayda alınan görüntüler sınırlarımızın, vatandaşlarımızın ve sokaklarımızın ne kadar güvende olmadığını bir kez daha gösterdi.

screenshot-4.png

MSB'DEN 'SINIR' PAYLAŞIMI

Her gün sosyal medyada gündem haline gelen kaçak göçmen sorunu büyük tepki toplamaya devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı ise sınırlara ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

screenshot-5.png

İşte MSB'den yapılan o paylaşım:

“Cumhuriyet tarihimizin en yoğun ve en etkili tedbirlerini aldığımız hudutlarımızda Kahraman Mehmetçik, ''Hudut namustur!'' anlayışıyla her türlü zorlu iklim ve arazi şartlarına rağmen 7 gün 24 saat kesintisiz görev yapmaktadır. Sınır fiziki güvenlik sistemi çalışmaları kapsamında, hudutlarımızda insan yoğunluklu güvenlik sistemleri yerine dünya standartlarında olan teknoloji yoğunluklu sistemler kullanılmaktadır. Mehmetçiğimizin azim ve kararlılığının yanı sıra hudutlarımızdaki ileri seviye tedbirler, her türlü terörist faaliyeti ve kaçakçılığı engelleyerek yurt içindeki vatandaşlarımızın huzur ve güvenine katkı sağlamaktadır. Hudutlarımızdaki mücadelemiz etkin ve caydırıcı şekilde devam etmektedir”

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum