Schengen vize krizinde sürpriz gelişme: Yeni dönem başlıyor

Schengen vize krizinde sürpriz gelişme: Yeni dönem başlıyor
Schengen vize krizinde AB ve Ankara arasında önemli bir gelişme yaşandı.

Avrupa’ya gitmek için onlarca evrak toplaması gereken Türk vatandaşlarının Schengen vizesi randevularında yaşadıkları sorunların artması ve Schengen vizesi alan Türklerin sayısında büyük oranda düşüş yaşanması krize yol açtı.

Yurttaşlar vize randevusu bulmakta zorlanıyor. Bu problem nedeniyle sıkışan seyahat acentaları, müşterilerine vizesiz ülkelere seyahat edilmesini öneriyor.

Vatandaşların vizede reddedilmesi ülke genelinde gündem olmuştu.

ab-turkiye-bayrak-1606290.jpg

Türkiye Cumhuriyeti ve AB arasında yaşanan vize krizine temaslar sonucunda yeni bir noktaya gelindi. Türkiye'den Avrupa ülkelerine girişlerde sıkıntı yaşanıyordu.

Hürriyet'te yer alan habere göre geçen hafta Ankara’da temaslarda bulunan AB’nin genişlemeden sorumlu komiseri Oliver Varhelyi’nin ziyareti sırasında konu üzerinde ilerleme sağlanabilecek alanlar değerlendirildi.

Yapılan Görüşmeler doğrultusunda öğrenciler ve iş insanları için Schengen vizesi kolaylığı sağlanması konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Çoklu vize verilmesi gibi seçeneklerinde görüşüldüğü alternatifler arasında bulunduğu açıklandı.

a.jpg

ÇOKLU VİZE SİSTEMİ NEDİR

Çok girişli vize hamiline, seyahat edilecek ülkeye birden fazla giriş çıkış yapmaya izin veren bir vize türüdür. Multi vize, seyahat amacına göre bazen belirli sayıda ziyaret izni verirken, genellikle vize süresi bitimine kadar sınırsız giriş çıkış hakkı tanımaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.