Sofra tuzu kansere neden olan mikroplastikler içeriyor

Sofra tuzu kansere neden olan mikroplastikler içeriyor
Yeni bir araştırma, sofra tuzunun içinde kansere neden olan mikroplastiklerin bulunduğunu ortaya koydu.

Daha önceki çalışmalar, şişelenmiş suyun plastikle dolu olduğunu göstermişti ve şimdi de yemeklere eklediğimiz tuzun aynı tehlikeyi içerebileceği belirlendi.

Endonezya'nın Andalas Üniversitesi'nden araştırmacılar, 21 farklı sofra tuzu markasını inceledi ve her birinin içinde küçük plastik, elyaf ve hatta film parçaları bulunduğunu tespit etti.

Ekip, tuzda kilogram başına 33'e kadar mikroplastik parçacık buldu, bu da insanların sadece tuz tüketerek yılda binden fazla mikroplastikle karşılaştıkları anlamına geliyor.

Bu mikroplastikler, kanser, kalp hastalıkları, demans ve kısırlık gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendiriliyor.

Uzmanlar, günlük tuz tüketimini yaklaşık yedi gram olarak önerirken, bu yeni bulgular tuzun içindeki mikroplastik miktarının göz ardı edilemeyecek kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

Mikroplastikler genellikle tek kullanımlık plastiklerden kaynaklanan şişeler ve gıda ambalajları gibi ürünlerin yavaş yavaş parçalanmasıyla ortaya çıkıyor.

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, mikroplastiklerin dünyanın dört bir yanında, hatta Everest Dağı'nın zirvesindeki karlarda bile bulunduğunu gösteriyor. Bilim insanları, mikroplastiklerin yiyeceklerde, suda ve çevredeki havada ciddi bir endişe kaynağı olduğunu vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.