Zayıf hafızaya etkili çözüm 'Her gün 10 dakika sesli kitap okuyun'

Zayıf hafızaya etkili çözüm 'Her gün 10 dakika sesli kitap okuyun'
Klinik Nöropsikolog İnci Birincioğlu, hafızanın güçlendirilmesi ile ilgili detay verdi. Sesli kitap okumanın faydası ortaya çıktı.

Üsküdar Üniversitesi NPİstanbul Hastanesi Klinik Nöropsikolog İnci Birincioğlu, sağlıklı bellek konusuna değinerek, zayıf hafıza ile ilgili tavsiyelerini açıkladı.

bellek-gelisiyor.jpg

Üniversite tarafından yapılan açıklamayla görüşleri aktarılan Birincioğlu, zayıf hafıza için dikkat süresinin uzatılması gerektiğini vurguladı.

seslikitap43.jpg

Her gün 10 dakika boyunca kendi sesimizle kitap okumanın dikkati geliştireceğini ve hafızayı güçlendireceğini söyleyen Birincioğlu, dikkat oyunları, strateji oyunları gibi oyunların oynanarak dikkat süresinin artırılabileceğini ekledi. Böylece bellek performansının artırılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Yiyeceklerin kardiyovasküler sistem ve otonom sinir sistemini etkileyerek bellek ve dikkat üzerinde etki sağladığını aktaran Birincioğlu, protein açısından zengin beslenmenin, doğal ve sebze içerikli bir diyet belirlemenin ve ayrıca yeterli düzeyde karbonhidrat tüketmenin olumlu sonuçlar doğuracağını ve tüm bunlara yürüyüş gibi bir egzersizin eklenmesinin yeterli olacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.