Siyah noktalardan kurtaran yöntemler! Bir kez uygulamak yetiyor

Siyah noktalardan kurtaran yöntemler! Bir kez uygulamak yetiyor
Birçok kişinin en çok şikayet ettiği cilt sorunları arasında siyah noktalar yer alıyor. Siyah noktaların hormona, çevreye ve fizyolojik durumlara bağlı pek çok nedeni olduğu bilinmektedir. İşte siyah noktalar üzerinde etkili olan doğal yöntemler...

Hormon değişiklikleriyle birlikte yeterli bir cilt bakımı yapılmaması siyah nokta oluşumunun en büyük nedenleri arasında yer alıyor.

tgrtr.jpg

Siyah noktalar, cilt gözeneklerinin tıkanması sonucu oluşan yağ ve kir birikimleri nedeniyle oluşan cilt problemleridir.

Siyah noktaları temizlemek için bu yöntemleri deneyebilirsiniz

Cilt Temizliği: Gün içinde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarını temizlemek için her gün düzenli olarak cilt temizliği yapın. Yüzünüzü sabah ve akşam cildinize uygun bir temizleyici ile yıkayarak gözeneklerinizi açabilir ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Buhar Banyosu: Haftada bir kez yüzünüzü buhar banyosuna tutmak, gözeneklerinizi açarak siyah noktaların çıkmasını kolaylaştırır. Kaynar su dolu bir kabın üzerine yüzünüzü kapatın ve bu şekilde 5-10 dakika kadar bekleyin.

Yüz Peelingi: Düzenli olarak yüz peelingi uygulamak, ölü deri hücrelerini ve cilt yüzeyinde biriken kirleri temizleyerek siyah noktaların azalmasına yardımcı olur. Fazla sert olmayan bir yüz peelingi ürününü haftada 1-2 kez kullanabilirsiniz.

Siyah Nokta Bantları: Siyah nokta bantları, gözeneklerdeki kir ve yağı çekerek siyah noktaların dışarı çıkmasına yardımcı olabilir. Ancak bantları kullanırken cildinizi tahriş etmemeye dikkat edin.

Cilt Bakımı: Cildinizi nemlendirmek, uygun cilt bakım ürünlerini kullanmak ve cilt tipinize uygun ürünler tercih etmek siyah noktaların oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

DOĞAL MASKE UYGULAMALARI

LİMON VE KARBONAT

9ebb26f2ffdbb3b90ae17b9d3a44f95a.jpg

Limon suyu cildin yağ oranını dengeler. Gözeneklerin temizlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur.

Karbonat ise cilt lekeleri tedavi etmek ve sivilce akne gibi sorunların ortadan kalmasına katkı sağlar. Limon ve karbonatı bir arada kullandığınızda cildinizi derinlemesine temizleyerek siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz.

1 yemek kaşığı karbonat

Yarım limon suyu

İki malzemeyi güzelce karıştırın

Siyah nokta olan bölgelere masaj yaparak sürün

10-15 dakika bekleyin ve durulayın

Haftada 1 kez tekrarlayın

KİL, GÜL SUYU VE ELMA SİRKESİ

6e0b406a6c7ad7f85a413aca7fb79222.jpg

Yüzyıllardır saç sağlığı ve cilt sağlığı için kullanılan kil siyah noktaları geçirmek için de kullanılıyor. Elma sirkesi cildi temizleyerek bakterilerin oluşmasını engelliyor. Gül suyu ise cildi besleyerek nemlendiriyor. Bu 3 doğal ürün bir araya geldiğinde cildinizi pürüzsüzleştiriyor.

1 yemek kaşığı kil

1 yemek kaşığı gül suyu

1 yemek kaşığı elma sirkesi

Macun kıvamına getirene kadar karıştırın

Cildinize sürün ve 20-25 dakika bekleyin

Ilık su ile durulayın

Haftada 1 kere bu maskeyi tekrarlayın

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.