En değerli yerini çöpe atıyormuşuz! Limon kabuğunun daha önce duymadığınız faydaları

En değerli yerini çöpe atıyormuşuz! Limon kabuğunun daha önce duymadığınız faydaları
Limon kabuğunun içerisinde büyük oranda C vitamini ve kalsiyum bulunuyor. Limon kabuğunun stresin azaltılmasında büyük katkısı bulunmaktadır. İşte limon kabuğunun daha önce duymadığınız faydaları...

Limon kabuğu, diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.

İşte limon kabuğunun şaşırtıcı faydaları

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.

HÜCRE HASARINDAN KORUR

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. Ayrıca limon kabuğu antioksidan özellik gösteren yüksek C vitamini kapasitesi sayesinde DNA hasarını önlüyor.

limon-kabugunun-faydalari-996-body.jpg

DİŞ ETİ PROBLEMLERİNDEN KORUR

Limon kabuğu, C vitamini eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engelliyor. Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini sayesinde skorbüt oluşmasını engelliyor.

KARACİĞER YAĞLANMASINI AZALTIR

Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) sayesinde total kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.

TEMİZLİKTE MUCİZEVİ ETKİ

Limon kabuğu, ev temizliğinde de kullanışlıdır. Mutfak tezgahlarından lavabolara kadar birçok yüzeyde etkili bir temizleyici olarak görev yapar. Ayrıca, kapalı alanlardaki hoş olmayan kokulardan şikayet ediyorsanız, limon kabuklarını parçalayarak dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz.

LİMON KABUĞU ÇAYININ YAPIMI VE FAYDALARI

Limon kabuğundan çay yapmak, vücuda pek çok fayda sağlayabilir.

İşte limon kabuğu çayının yapılışı ve sağladığı faydalar:

ÇAYIN HAZIRLANIŞI

Limon kabuğu çayı oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir. İki limonun kabuğunu soyup bir litre su ile kaynatın. Kabuklar kaynar suya eklenir ve kısık ateşte 20 dakika boyunca kaynatmaya devam edilir. Hazırlanan karışım süzüldükten sonra 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Ardından, ışıksız bir ortamda bir süre bekletilir.

limon-kabugu-cayi-faydalari-nelerdir-nasil-yapilir-nasil-demlenir.jpg

FAYDALARI

Limon kabuğu çayı, vücudu pek çok şekilde olumlu etkileyebilir. C vitamini bakımından zengin olan limon kabuğu çayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Ancak, ekşi bir tat alıyorsanız içine biraz bal ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.