SGK hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa dikkat 'Emekliliğiniz iptal olabilir'

SGK hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa dikkat 'Emekliliğiniz iptal olabilir'
SGK'nın son dönemlerde emeklilerin mağdur olmasına sebebiyet veren ve maaş kesintisine yol açan sahte sigorta bildirimlerine yönelik denetimler emeklilğinizin iptaline neden olabilir!

Sosyal Sigortalar Kurumu, son dönemlerde emeklilerin mağdur olmasına sebebiyet veren ve maaş kesintisine yol açan sahte sigorta bildirimlerine yönelik denetimlerini titizlikle sürdüyor.

BU KODLARA DİKKAT

Herhangi bir iş yeri ş-şüpheli kodu ile kodlandığında bu kapsamda söz konsusu iş yerine yönelik denetim sürecine başlanıyor. Eğer bu denetim sürecinde söz konusu iş yerinin sahte sigortalı bildiriminde bulunduğu saptanırsa (ş) kodu (s) ile değiştirilerek sahte olduğu gerekçesiyle emekli maaşının kesilmesiyle sonlandırılıyor.

EMEKLİLİĞİNİZ YANABİLİR
SGK emeklilik süreçlerini daha şeffaf hale getirerek güvenilirliğini arttırmak adına yerni adımlar atarak bir takım yeni denetim yöntemlerini hayata geçiriyor. Söz konusu yeni denetimler kapsamında SSK Bağ-Kur ve Emekli Sandığı statülerindeki tüm emeklileri etkileniyor.Eğer hizmet dökümünüzde "Ş", "S", "K" harfleri varsa, bu durumu hemen incelemelisiniz. Emeklilik sürecinizde herhangi bir sıkıntıya neden olmaması için bilinçli ve dikkatli olmakta fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.