Selçuk Geçer’den ‘döviz’ uyarısı O tarihte rekor kıracak

Selçuk Geçer’den ‘döviz’ uyarısı O tarihte rekor kıracak
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dövizde yaşanacak olan yeni yol haritasını açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, döviz üzerinden önemli uyarılarda bulunarak geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Pek çok vatandaş, elindeki birikimini değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada bazı vatandaşlar ekonomistlerin uyarılarını ve tahminlerini merak ediyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak dövizdeki yol haritasını paylaştı. Geçer, “Şu anda hükümet dövizi serbest bırakamıyor, çünkü kur koruma sistemi ve yerel seçim var. Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde dövizi serbest bırakacağını işaret ediyor. Belki seçimlerden sonra belki seçimlerden önce fark etmiyor. Çünkü yabancı sermayeyi Türkiye'ye getirmenin başka bir yolu yok” dedi.

dolar-21.jpg

Seçimlerden önce dövizde büyük hareketliliğin olmayacağını belirten Geçer, “Aynı geçen seçimlerin öncesinde olduğu gibi dövizi baskılarlar. Seçimlerden sonra da dövizi bırakırlar. Aynı zamanda Türkiye'de yastık altındaki para devreye girmeye başlar. Dolar 50 liraya vurur. Gideceği yere kadar çıkarak orada durur.” İfadelerini kullandı.

Son olarak döviz üzerinde uygulanan politika ile beraber dövizdeki ve faizdeki doğru seviyeyi gören yabancıların Türkiye'ye akın etmeye başlayacağını belirten Geçer,“Sonra piyasaya giren yabancı parasıyla 45,44, 43 ve 42 seviyelerine kadar dolar geri çekilir. Ardından orada doğru politikalarla birlikte stabilize olur. Artık yatay bir seviyeye döner, hikaye budur.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.