Selçuk Geçer hükümetin yeni dolar planını açıkladı! Çarpıcı iddia

Selçuk Geçer hükümetin yeni dolar planını açıkladı! Çarpıcı iddia
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Geçer, hükümetin doları düşürmek için yeni planını açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolar sahiplerini ilgilendiren çarpıcı bir iddiada bulundu. Geçer, son açıklamasında hükümetin doları düşürmek amacıyla yeni planlar üzerinde çalıştığını belirtti. Dolar kurunun frenlenmesi için döviz sahiplerine yönelik yeni vergi önerisinin gündemde olduğunu iddia eden Geçer, bu iddiasını ekonomik gelişmeler ve hükümetin açıklamalarına dayandırdı.

EK MALİ YÜK GETİREBİLİR

8b14621a31660913-1525886136-1525886183.jpg

Geçer'in değerlendirmesine göre, hükümetin doların değerini düşürme hedefiyle gündeme getirdiği bu vergi önerisi, döviz sahiplerine ek mali yük getirebilir. Döviz hesabı olan vatandaşlar için önemli bilgilere paylaşan Ekonomist Selçuk Geçer, ek vergi getirilebileceği iddialarını öne sürdü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Geçer, şu ifadeleri aktardı:

"DÖVİZ HESAPLARINA VERGİ GELEBİLİR"

769310-top-money-background-images-1920x1080-for-samsung.jpg

“Bankalardaki döviz hesaplarına vergi gelecek diyorlar. Vergi gelebilir arkadaşlar. Daha önce de böyle bir takım hatalar yapıldı. Bu hatayı yaptığınız an itibariyle kayıt dışını artırırsınız. Millet parasını bankadan çeker. Bir kereye mahsus o vergiyi öder, parasını yastık altına götürür ve ondan sonra piyasa ile banka arasındaki makas açılmaya başlar.”

DÖVİZ ALIP BAŞINI GİDECEK

Açıklamalarına göre Kapalıçarşı’da dövizin çok daha yüksek fiyatlara çıkacağını belirten Geçer, bankalarda daha uygun alış yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Bu durumun sonucunda bankalarda döviz bulmak için daha fazla fiyat önerileceğini dile getiren Selçuk Geçer, Bu durumun bankalar arası piyasalarda makasın genişlemesine sebep olacağını ifade etti.

102678689-472516078-lkk9.jpg

DÖVİZ SAHİPLERİNE YÖNELİK VERGİ PLANLAMASI NEDİR?

Hükümetin bankada döviz hesabı bulunanlar için yeni bir vergi planı üzerinde çalıştığı belirtilmektedir. Ancak planın detayları henüz net değildir. Verginin nasıl ödeneceği ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Vergi planının doların fiyatına etkisi, uygulanacak vergi miktarına ve yatırımcıların tepkisine bağlı olacaktır. Ancak belirsizlik, piyasalarda dalgalanmaya neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.