Selçuk Geçer açıkladı: Her geçen gün değer kaybediyor

Selçuk Geçer açıkladı: Her geçen gün değer kaybediyor
Selçuk Geçer milyonlarca vatandaşa kötü haberi verdi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer satın alma gücünün her geçen gün değer kaybettiğinin altını çizdi.

Yüksek enflasyon ile beraber her geçen gün hayat pahalılığı vatandaşı derinden etkilemeye devam ediyor. Öyle ki vatandaşın cebine giren parada enflasyon karşısında değer kaybediyor.

ALDI BAŞINI GİDİYOR

Enflasyon sadece belli bir malın veya hizmetin fiyatının tek başına artması değil, fiyatların genel düzeyinin sürekli bir artış göstermesi anlamına geliyor. Türkiye’de ise enflasyon artışı, aldı başını gidiyor. Enflasyon oranındaki artış ile beraber hayat pahalılığı, vatandaşın belini büküyor.

enflasyon-tkmt-cover.jpg

DÜŞÜK FAİZ SONUÇ: ENFLASYON

Enflasyonu tetikleyen en önemli unsurlar ise tüketici gelirleri, düşük faiz oranları ve genel ekonomik iyimserlik gösteriliyor. Son ekonomik politikalar ile beraber enflasyonu tetikleyen unsurlarında tersine gidilmeye başlandığı görülüyor.

ekonomist-mahfi-egilmezden-enflasyon-rehberi-exep.jpg

GEÇER: HER GEÇEN GÜN DEĞER KAYBEDİYOR

TÜİK tarafından Ocak, Şubat ve Mart ayında toplam yüzde 15 enflasyon oranı ortaya çıkmış durumda. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise TÜİK’in doğru veri açıklamadığının altını çizerken, “Türkiye'de enflasyonun düşük açıklanması, insanların satın alma gücünü her geçen gün biraz daha kaybetmesi anlamına geliyor. Türkiye'de korkunç bir fakirlik enflasyonu var” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.