Mert Başaran 'para babası' yapacak yatırım tavsiyesi: Elinizdeki parayı 100’e katlayacak

Mert Başaran 'para babası' yapacak yatırım tavsiyesi: Elinizdeki parayı 100’e katlayacak
Mert Başaran, 100’e katlayacak yatırım aracını söyledi.

Uzman ekonomist Mert Başaran, genç yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak 100’e katlayacak yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, kripto para ve borsa ise dikkat çeken yatırım araçları arasında yer alıyor.

altin.webp

SAVAŞ GERİLİMİ PİYASAYI ETKİLEDİ

Son dönemlerde İran ve İsrail arasındaki gerilim ise ekonomi piyasasında olumsuz yönde etkiledi. Ancak piyasada yaşanan dalgalanmanın sonunda yükselişler de başladı.

Borsa tarafından yaşanan ciddi artış ile 9 bin 693 seviyesine geldi. Dolar ise 32,5 seviyesini test ederken, ons altın ise 2 bin 391 dolara geldi. Bitcoin tarafında ise 64 bin 843 dolar seviyesinde demir atmış durumda. Peki bu yatırım araçlarının geleceği ne olacak?

btc-2.webp

GENÇLERE ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYE

Pek çok genç yatırımcı, elindeki varlığı katlamak amacıyla uzman ekonomistlerin yorumlarını araştırıyor. Her geçen gün birikim noktasında tavsiyelerde bulunan uzman ekonomist Mert Başaran, genç yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak 100’e katlayacak yatırım aracını açıkladı.

BAŞARAN: DAHA HIZLI KAZANDIRACAK

Elinde maddi birikimi olan vatandaşa tavsiyede bulunan Başaran, “Ana hedefin genç yaşlarda paranın hızlı bir şekilde artacağı ürünlere yönelmek. Paranın hızlı artabileceği ürünler arasında hisse senetleri, kripto para ve arazi yatırımları bulunuyor. Bu tür yatırımlar, normalden daha hızlı bir şekilde değer kazanabilirler” dedi.

borsa-hisse-2.jpg

“1,6 MİLYON DOLAR ALABİLİRSİNİZ”

Türk Hava Yolları veya Aselsan gibi dev şirketlerden hisse senedi alınabileceğini belirten Başaran yurt dışında da Amazon gibi hisselerinin alınabileceğini açıkladı. Başaran, “Bu şirketlerin hisselerini aldığında, istikrarlı bir şekilde 15 yıl boyunca tutarsan, paranın önemli ölçüde büyüdüğünü görebilirsin. Bu sayede finansal özgürlüğe kavuşabilirsin” şeklinde konuştu.

Örnek vererek anlatan Başaran, “Ayda 10.000 lira yatırdığını varsayalım. Bu büyük bir miktar olsa da, 25-30 yıl boyunca istikrarlı bir şekilde bu tür şirketlere yatırım yaparsan, geçmiş verilere göre bu paranın 1.6 milyon dolara kadar büyüdüğünü görebilirsin. Bu tür yatırımları yapmak önemli, ancak birçok kişi bunu başlatıp bir süre sonra bırakıyor. Bu yüzden 10.000 lira gibi büyük bir miktarı düşünmeyi bırakıp, 1.000 lira gibi küçük miktarlarla düzenli olarak yatırım yapmayı düşünebilirsin. Bu şekilde aralıksız ve istikrarlı bir şekilde yatırım yaparsan, 25 yıl sonra elinde ciddi bir miktar para olabilir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.