Sakın çayı böyle içmeyin kanser riski oluşturuyor

Sakın çayı böyle içmeyin kanser riski oluşturuyor
Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden bir şüphesiz çay.. Günün her saati tüketebilen bu eşsiz içecek hava soğuyuyunca daha çok tüketilmeye başlandı.

Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden bir şüphesiz çay.. Günün her saati tüketebilen bu eşsiz içecek hava soğuyuyunca daha çok tüketilmeye başlandı. Uzmanlar kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle sıklaşan çay tüketimine yönelik uyarılarda bulunuyor.

‘65 DERECENİN ALTINDA OLMALI’

Prof. Dr. Vedat Göral konuya ilişkin olarak “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. ifadelerini kullanarak İçilen çayın veya diğer içeceklerin sıcaklığının 65 derecenin altında olması gerektiğine dikkat çekti.

POŞET ÇAYLAR DA TEHLİKELİ

Soğuk havalarda özellikle daha pratik olduğu gerekçesiyle çantada taşınan ya da ofiste tutulan poşet çaylarında bu hususta sağlıklı olmadığı farklı uzman görüşleriyle sık sık vurgulanıyor.Özellikle eğer bitki çayı tercih edilecekse mutlaka aktarlardan temin edilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor. Konuya ilişkin yapılan araştırmalar insan sağlığı için uzun vadede kullanımının zararlı olduğunu ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.