Rıza Çalımbay'dan zehir zemberek sözler 'Beşiktaş'tan ayrılma nedenini açıkladı"

Rıza Çalımbay'dan zehir zemberek sözler 'Beşiktaş'tan ayrılma nedenini açıkladı"
Beşiktaş'tan gönderilen Rıza Çalımbay, bugün düzenlediği basın toplantısında çarpıcı konuşmalara imza attı.

Alanyaspor yenilgisinin ardından Beşiktaş'tan gönderilen Rıza Çalımbay, bugün düzenlediği basın toplantısında flaş açıklamalarda bulundu.

Siyah - Beyazlı takımdan gönderildikten sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay "Biz Beşiktaşlıyız. Başka hiçbir kulübe gitmedim, sadece Beşiktaş forması giydim. Kısa bir süre antrenörlük yaptık. Olaylı şeyler oldu. Kısa kısa cevaplar vereceğim" dedi.

whatsapp-image-2023-12-22-at-13-53-32.webp

MERT GÜNOK’TAN ÖZÜR DİLEDİ

Mert Günok ile ilişkin söylemlerinden dolayı Çalımbay, özür diledi. Çalımbay, “Maça çok sinirlenmiştim. Belki de en iyi oynadığımız maçlardan biriydi. Bize hiç yakışmadı. Mert'e kötü niyetle söylemedim. Alınmasın, etmesin. Çok kariyerli, karakterli bir kaleci. Ondan özür diliyorum.” İfadelerini kullandı.

ÇALIMBAY’DAN YÖNETİME SİTEM

Taraftarlara destekleri ve oyunculara teşekkür eden Çalımbay, Ahmet Nur Çebi 'Beşiktaş'ın ihtiyacı var, gel' dediğini belirtti. Kongreye kadar 3 haftalık konuştuklarının altını çizen Çalımbay, Parayı konuşmadıklarını vurguladı. Çalımbay, “Zaten onun istediği 3 maçtı, o 3 maçı en iyi şekilde geçtik. Samet Aybaba ve Mehmet Özdilek ile görüştüm. Takımla ilgili bilgileri verdim. Hasan Arat ve Serdal Adalı, 'Rıza Hoca ile devam edeceğiz' dediler. Sonra göreve devam ettik. Bir süreç vardı, onu sonra öğrendim. Ahmet Nur Çebi'nin bize yaptığı sözleşme 2024’ün Haziran ayına kadardı. '15 gün içerisinde yeni gelen yönetim feshedebilir' maddesi vardı.” dedi.

“ÜZGÜNÜM”

Samet ve Feyyaz’ın gelmesinden mutlu olduğunu aktaran Çalımbay, üzgünlüğünü şu sözlerle dile getirdi:

“Üzüldüğüm şeylerden biri, bu kadar şey çıkarken; 'Rıza Çalımbay bizim teknik direktörümüzdür. Sonuna kadar gideceğiz' diye bir şey çıkmadı. Tevfik Yamantürk, Divan Kurulu'nda '1.5 yıl kalması gerekir' dedi ama Hasan Arat'tan bir şey çıkmadı. Üzüldüğüm bir diğer konu, Hasan Arat ile hiç konuşmadık, görüşmedik.”

whatsapp-image-2023-12-22-at-13-53-33.webp

“2 MAÇLIK ANTRENÖR DEĞİLİM”

Sözleşmeyi 2 maç daha uzatmak istediklerini belirten Çalımbay, 2 maçlık bir antrenör olmadığının altını çizdi. Çok iyi antrenörlük yapan, başarıları olan biri olduğuna değinen Çalımbay, “Ben oraya 2 günlük, 1 aylık gelmem. Sadece Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım ligden kopmuş, Avrupa'dan elenmiş... Onunla uğraştık.” ifadeleri kullandı.

Hiç Hasan Arat ile görüşmediğini söyleyen Çalımbay, Bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Çalımbay, “Son iki maç kala benim mukavelimi iki maç daha uzatmak istediler. Ben iki maçlık bir antrenör değilim. Çok bir iyi bir antrenörüm. Sadece Beşiktaş olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım belliydi. Onunla tabii ki uğraştık. Samet ağabey ve Feyyaz ile konuştuk. Onlar benden iki maç daha uzatmamı rica ettiler. Ben size güveniyorum dedim imzayı attım.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.