Regaip kandili nedir? 2024 yılında Regaip kandili ne zaman?

Regaip kandili nedir? 2024 yılında Regaip kandili ne zaman?
Yılın ilk kandili olarak anılan Regaip kandili nedir? Bilmeyenler ve ‘Regaip kandili ne zaman’ diye soranlar için tüm detaylar…

İslam dünyasının önemli günlerinden biri olan Regaip kandili nedir diye bilmeyenler, bu günün anlam ve önemini merak edenler arama motorlarına sormaya başladı.

“Regaip kandili nedir, Regaip kandili ne zaman?” gibi sorularının cevabını merak edenler, öncelikle bu özel günün ‘rahmet ve bereket gecesi’ olarak kabul edildiğini bilmeliler.

Hicri takvime göre üç ayların başlangıcı kabul edilen Regaip kandili, yeni yılda 11 Ocak 2024 tarihine denk geliyor. Bugün ne kandili diye soranların cevabı da dolayısıyla Regaip kandili oluyor.

0x0-1704886347713.webp

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

İslamiyet adına önemli zamanları ifade eden üç aylardan recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece Regaip kandili olarak anılıyor. Regaip kandili 2024 yılında ise bu akşama denk geliyor. Yani 11 Ocak günü anılacak Regaip gecesinde dualar semaya açılan ellerle yükselecek.

REGAİP KANDİLİ NEDİR?

İslam dininde anılan beş kandilden biri olan Regaip Kandili, kelime anlamı olarak da merak ediliyor. Regaip, ‘bol sevap, mükafat, değerli bağış’ anlamına geliyor. Türkçe karşılığıysa ‘rağbet edilen’, ‘arzulanan’ anlamlarına geliyor.

0x0-regaip-kandili-nedir-regaip-kandili-onemi-anlami-ve-faziletleri-1704886382729.webp

Bu özel gecede Müslümanların Kuran-ı Kerim okumaları yapmaları, dua ve zikir yapmaları tavsiyesi bulunuyor. Hicri takvime göre önemli bir yere sahip olan Regaip kandili kutsal olarak değerlendiriliyor.

REGAİP KANDİLİ’NİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Müslümanlar tarafından özel bir yeri bulunan Regaip kandilini diğer kandillerden ayıran farkı Recep ayının ilk cumasına gelmesidir. Mübarek bir gece sayılan Regaip kandilinde Müslümanlar, duaların kabul olunduğuna inanır ve bu gece boyunca ellerini açarak dua ederler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.