Nikah başvurusu nasıl yapılır 'Evlilik işlemleri ve nikah başvurusu için gerekli belgeler'

Nikah başvurusu nasıl yapılır 'Evlilik işlemleri ve nikah başvurusu için gerekli belgeler'
Evlilik hazırlığının en düşündüren tarafı nikah günü almaktır. Peki, nikah başvurusu nasıl yapılır? Konuyla ilgili detaylar yazımızda…

Evlilik hazırlığına girişen çiftler nikah başvurusu nasıl yapılır, nikah başvurusu için gerekli belgeler neler, evlilik işlemleri nereye yapılır gibi soruların yanıtlarını arıyor. Pek çok bekar çift, bu başvurunun nasıl yapılması gerektiği hakkında bir fikir sahibi değil.

Evliliği düşünen ve nişanlanan çiftlerin sıra evliliğe gelmeye başladığında paçaları tutuşur. Çünkü erkenden nikah tarihi almak gerekebilir. Uygun tarihlerde boşluk bulabilmek adına bir an önce nikah başvurusu yapmak isteyen çiftler, evlilik işlemleri hakkında detayları merak ediyor.

evlilik2.jpg

O halde nikah başvurusu nasıl yapılır? Evlilik yolunda atılacak imzalar için yapılması gerekenler…

NİKAH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çiftler evlenmeye karar verdiklerinde resmi bir adım atmak için başvuru yapmaları gerekiyor. Nikah başvurusu nasıl yapılır diye merak edenler için öncelikle çiftlerin 18 yaşından büyük olmaları gerektiği şartının arandığını belirtmek gerekiyor.

evlilik4.jpg

Yetişkin çiftin nikah başvurusu yapmaları için yanlarında kimlik belgeleriyle birlikte ilçe belediye nüfus müdürlüğüne veya evlendirme dairesine başvuru yapması gerekiyor. Kimlik belgelerinin yanında sağlık raporu, fotoğraf gibi ek belgelerin de bulunması gerekiyor.

NİKAH BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Nikah başvurusu yapmak için çiftlerin evlenmek istedikleri yerel belediyelerin nüfus müdürlüklerine veya evlendirme dairesine gitmeleri ve başvuru gerçekleştirmeleri gerekiyor.

evlilik3.jpg

NİKAH BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Nikah başvurusu nasıl yapılır diye merak edenlerin öğrenmeleri gereken bir diğer konu da hazırlamaları gereken belgelerdir. Nikah başvurusu için gerekli belgeler neler diye merak ediyorsanız, muhakkak şu belgeleri başvuru sırasında yanınızda götürmelisiniz:

  • Fotoğraflı nüfus cüzdanı ve örneği
  • Evlenme beyannamesi
  • İki taraf için de 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Evlenme ehliyet belgesi
  • Rıza belgesi
  • Evlenmeye engel hastalığın olmadığına dair sağlık raporu

evlilik5.jpg

NİKAH BAŞVURUSU İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Evlenmek isteyenlerin, evlenmelerine engel oluşturacak bir sağlık sorunlarının olup olmadığını gösteren belgelerini almaları gerekiyor. Bunun için ‘nikah başvurusu için sağlık raporu nereden alınır’ sorusunun yanıtı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.

Özel hastaneler tarafından verilemeyen bu raporu ancak sağlık ocaklarındaki aile hekimine onaylatmak gerekiyor. Ancak gerekli olan sağlık testlerini özel veya devlet hastanelerinde yaptırabilirsiniz. Yine de bu test sonuçlarınızla birlikte sağlık merkezindeki aile hekiminizden onay almalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.