PTT'den ihtiyaç sahiplerine destek kredisi! İşte o şartlar...

PTT'den ihtiyaç sahiplerine destek kredisi! İşte o şartlar...
PTT’den ihtiyaç sahibi olan herkese maddi destek geliyor. Çalışan veya çalışmayana, yeni doğmuş olana, yaşlılara, bakıma muhtaç kişilere bazı şartları yerine getirmeleri durumda maddi destek imkanı sağlanıyor.

PTT'den ihtiyaç sahiplerine destek kredisi! İşte o şartlar...

İhtiyaç sahiplerine maddi destek artıyor. Birçok kişinin bilmediği yardımlar gün yüzüne çıkıyor. Yeni doğan, bakıma muhtaç olan işi olan veya olmayan herkes alabilecek. SGK’dan faydalanılacak olanlar bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

659 TL den 827 TL ye kadar olan destek herkese verilecek. Şartları taşımaları koşulu ile bu imkândan herkes faydalanabilecektir. Bazı destekler ise bir çok vatandaş tarafından bilinmiyor. Süt parası, doğum izni, çeyiz yardımı bu yardımlardan biridir.

SGK Tarafından Yapılan Ödemeler Nelerdir?

Karşılıksız ve geri ödemesiz olarak sağlanan destekler SGK tarafından vatandaşlara sunuluyor. Bu desteklerin başında yol yardımı, kreş yardımı, iş göremez desteği, eğitim desteği, cenaze yardımı gibi bir çok kalem bulunmaktadır. Bu destekler arasında en çok tercih edilen destek olarak çeyiz desteği ön plana çıkmıştır.

Evlilik ödeneği olarak bilinen çeyiz desteği evlilik hayali kuran kişilere ödenen destek türü olarak her ay bir çok kişiye ödeniyor. Yeni evlenecek olanlar bu destek ile almış oldukları eşyalar ve düğün masrafları için destek sağlanıyor. Çeyiz hesabı ile evlenecek olanlar desteklenmiş olur. Herhangi bir banka üzerinden hesap açarak birikim yapan 27 yaşından önce evlenmiş olan kişilere devlet katkısı veriliyor. 5 yıllık bir sürede 58.000 TL ye kadar birikim yapan kişiler 12.000 TL ye kadar devlet katkısından yararlanabilecek.

PTT Ödemeleri Nelerden Oluşur?

Evde bakım maaşını PTT üzerinden yapılan ödemelerden gerçekleştirilir. Ev içerisinde bakıma muhtaç, engelli veya yaşlı kişiler var ise bu kişilere bakanlara 1.657 TL ödeme yapılır. Son zamla birlikte bu tutar 1798 TL olmuştur.

Bunun beraberinde engelli maaşı ise %40 ile %69 oranında engelli bulun kişilere ödenen aylıklar 662 TL, 70 yaş ve üzeri olan kişilere ödenen aylıklar 992 TL olarak gerçekleşti. Yaşlı aylıkları son zamla birlikte 828 TL çıkmış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.