Aracına bunu taktıran yandı! Ekipler tek tek söküyor

Aracına bunu taktıran yandı! Ekipler tek tek söküyor
Trafik şubesi ekipleri görüş mesafesini daraltması nedeni ile araç ön camlarına takılan filmler için sıkı denetimlere başladı. Yasak olduğu halde araçlarında cam film kullanan sürücülere ise para cezası veriliyor.

Trafik polisleri cam film tespit ettikleri araçları durdurarak para cezası kestikleri gibi bu filmleri tek tek araçlardan sökmeye başladı.

camfilm.jpg

2024 trafik cezaları listesine göre araçlarına abartılı egzoz taktıran ya da cam filmi kullanan sürücülere 1507 TL para cezası kesiliyor. Yeni yasa düzenlemesi ile sürücülere araçlarında sadece R43 cam filmi kullanmalarına izin veriliyor.

camfilm4.jpg

Aksaray’da da trafik ekipleri kent genelinde cam film avına çıktı. Kentte trafiğe uygunsuz araç tespiti yapan polis ve bekçiler araç ön camlarında bulunan filmleri bir bir söktü. Aktarılan bilgilere göre meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi polisleri kentin en işlek caddesinde uygulama yaptı. Trafikte seyrederken görüş mesafesini yüzde 70’ye kadar düşürerek kazalara sebebiyet veren film kontrolünde çok sayıda araç yakalandı.

Yapılan incelemelerde durdurulan birçok araçta ön camda koyu renk cam filmleri görülürken bekçi ve polisler araçlardaki cam filmlerini teker teker söktü.

Ekipler durdukları araçlarda ehliyet ve ruhsat kontrolü dışında trafiğe uygun olmayan aksesuar ve aydınlatma gibi gereçleri de inceledi. Araçlarda abart egzoz ve havalı korna gibi yasaklı eklemeler yapan araç sürücülerine de cam film kullananlara yapıldığı gibi para cezası kesildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.